Растения, лесни за гледане, които пасват идеално за балкона ви

12333
Растения, лесни за гледане, които пасват идеално за балкона ви
Снимка: iStock

Когато решаваме да украсим балконите и терасите си със саксийни растения, сме изправени пред голямо предизвикателство. Изборът в магазините е огромен. Важно е обаче да приспособим растенията към точните условия на нашия балкон. Кои от тях биха паснали най-добре?

Когато избирате цветя за балкона, си струва да изберете трайни растения, които могат да издържат дори на много трудни метеорологични условия. Най-добре е да търсите такива, които са устойчиви на замръзване, вятър и високи температури. Кои от тях ще разкрасят идеално нашия балкон и в същото време ще бъдат издръжливи?

Тагетес

Цветята Тагетес са лесни за отглеждане и много устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия. Харесват слънчеви местоположения, а вятърът не им пречи. Нормалната градинска почва е достатъчна, за да бъдат засадени. Те трябва да се поливат два пъти седмично, доста обилно.

Как да изнесем зазимените цветя на балкона по правилния начин

Здравец

Здравецът вирее на слънчеви места, но го има и на сенчести места. Родината му е Северна Африка, той е изключително лесен за поддържане, което го прави правилният избор за тези, които обичат да са заобиколени от много цветя, дори ако нямат време да отглеждат растения. Не забравяйте  да го поливате често и обилно, дори два пъти на ден.

Фуксия

Ако искате балконът ви да изглежда наистина феноменално, изберете фуксията. Тези цветя харесват места, където силното обедно слънце не достига до тях и предпочитат леко кисела почва. Тъй като имат голямо количество листа, нуждите им от вода са доста високи. Обичат честото поливане и поръсването на листата с вода. Отглеждането на фуксия на открито е възможно от май до октомври.

Какви цветя да засадим през пролетта?

Теменужки

Тези изключително очарователни и красиви цветя виреят най-добре на източни и западни балкони, защото не обичат целодневното излагане на силно слънце. Най-обилно цъфтят на лека частична сянка. Обикновено теменужките се продават в малки саксии, от които бързо се пресаждат в по-големи контейнери, така че едно растение да има около 15-20 см пространство около него. Те трябва да се поливат редовно, така че почвата им да е постоянно леко влажна, но не напълно мокра. Най-добре е да ги поливате сутрин или през деня с особено внимание да не намокрите листата и цветовете им – защото са податливи на болести.

Бакопа

Бакопа е чудесно решение за всички хора, които обичат фините растения. Техните нежни, ярки цветя изглеждат красиво на балюстради и висящи саксии. Грижата за тях не е трудна - достатъчно е да наторявате растенията от време на време и да ги поливате редовно. Бакопа не понася зле сушата. Обича слънчеви или леко сенчести места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

От кои растения кърлежите пълзят надалеч

С какво е подходящо да подсилим разсад домати?

Научете този хитър способ за вкореняване на рози във вестник!

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com