Рецептата за тор, който ще вдъхне нов живот на орхидеята ви

37423
Рецептата за тор, който ще вдъхне нов живот на орхидеята ви
Снимка: iStock/Guliver

Това е начин да се подобри и ускори процесът на придаване на цвят на растенията, да се направят листата здрави и добре изпънати и да се излекуват всички видове насекоми, които могат да се появят по растенията.

За да направите това, ще ви е необходима дървесна пепел.

Ако живеете в собствена къща, може би имате достъп до някакъв вид дърва за огрев, от които да използвате пепелта след изгаряне. Но ако не разполагате, можете да си купите пепел от цветарски магазини или големи вериги магазини.

Такова подхранване трябва да се ограничи до 1-2 пъти годишно и пепелта трябва да е от широколистни дървета, а не от иглолистни.

Една капка от това в мушкатото и то ще цъфне като лудо

Изсъхналата орхидея Ви моли за това - ето как да и помогнете

Как да дадем втори живот на суха орхидея Първата стъпка е да почистите растението от пожълтели, изсъхнали и сухи листа. За да направит...

Защо разтворът от пепел се използва толкова рядко за подхранване на орхидеи и други растения като цяло?

Защото пепелта има свойството да прави почвата алкална, така че 1-2 пъти годишно е достатъчно. Растения, които предпочитат кисела почва, като азалии и гардении, не се подхранват с пепел. За да направите суперторове, ви е необходим 2-литров буркан. Изсипете обилно 2 супени лъжици пепел в буркана с вода. Разбъркайте я добре.

Този тор е фосфорно-калиев тор и (за тези, които не знаят) е един от най-добрите торове, който е универсален за почти цялата градина. И като цяло е бомба за домашните цветя!

След като торът е смесен, покрийте и оставете за 3-5 дни. Това е необходимо, за да може водата да извлече най-полезните полезни микроелементи от пепелта. Предимството на този тор е, че не е необходимо да се прецежда.

Напълнете 500-милилитров съд с вода. След това изсипете 500 мл разтвор на пепел и разбъркайте. Това означава, че разтворът трябва да е в съотношение 1:1. След това отново разбъркайте всичко добре.

А вие знаете ли как да си посадите и банан у дома?

Дори и да не сте градинар, вероятно някога сте се опитвали да отгледате екзотично дърво от семка. Подобни експерименти могат да бъдат д...

Относно поливането: ако орхидеята ви е само в борова кора или друг субстрат без торф, тогава поливането се извършва чрез накисване.

Поставете орхидеята в дълбока купа и налейте вода вътре. Внимавайте обаче да не попадне в пазвите на листата или корените на орхидеята; оставете за 10-15 минути, след това извадете, отцедете върху чинийка и поставете на място. Ако в субстрата има торф, по правило това се случва по-скоро при новозакупените орхидеи, отколкото при пресадените орхидеи. В този случай го изсипете по ръба на саксията и го отцедете. А сега, вземаме една чаена лъжичка пепел и я разстиламе внимателно по повърхността на основата на растението. Не се страхувайте от изгаряне или увреждане на корените на орхидеята при този метод. Този метод вече е изпитан във времето. И така, какви са ефектите след поливане?

За всички любители на божурите: Ето как да цъфнат с огромни цветове

Първо: Можете да се отървете от досадните мушички.

Второ: Растението, т.е. кореновата система, приема точно толкова хранителни вещества, колкото са му необходими. Постепенно те ще поемат хранителни вещества за известно време. И най-прекрасното е, че след известно време можете да видите как съцветието расте с възможно най-бързи темпове. И всичко това се дължи на факта, че сте използвали такова хранително вещество. За да може вашата орхидея да цъфти и да расте възможно най-много, то определено трябва да прилагате подхранване, за предпочитане естествено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет

Поръсете ягодите в градината с това - подхранва по-добре и от най-скъпия тор

Това е идеалното време за засаждане на божури

Овошки за мързеливи градинари - дръвчетата, които дават реколта без много грижи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com