Само оцетът е отговор на всичките ви проблеми в градината

18882
Само оцетът е отговор на всичките ви проблеми в градината
Снимка: Getty Images

Всеки градинар знае, че няма нищо по-добро от натуралните средства за увеличаване на реколтата и защита от вредителите. Предлагаме ви да използвате оцет във вашата градина. Ще ви кажем как да се грижите за градината с продукта, който не замърсява околната среда и не уврежда здравето ви.

Не е тайна за никого, че растенията, както хората, могат да боледуват. И пациентите трябва да бъдат излекувани. Ще ви кажем как да излекувате градината си с продукт, който не замърсява околната среда и няма отрицателен ефект върху човешкото тяло.

Този продукт е оцетът. Можете да не използвате скъпи химикали, защото вместо тях имате оцет!

1) Бори плевелите

Белият оцет е естествен хербицид. Изсипете го в бутилка спрей и обработете плевелите: той ще ви помогне бързо да се отървете от тях.

2) Бори гъбичните инфекции

Ако вашите растения са засегнати от гъбички, те могат да бъдат третирани с разтвор от оцет, защото е естествен фунгицид. Смесете две супени лъжици оцет с тинктура от лайка. Напръскайте засегнатите растения със сместа на стайна температура.

3) Решава проблемите, свързани с киселинността на почвата

Ако почвата не е достатъчно кисела поради твърдостта на водата, този проблем може да бъде решен с помощта на оцет. Просто поливайте участъците, които страдат от липса на киселинност, с оцетен разтвор – 50 мл оцет на литър вода.

4) Почиства глинените съдове

В процеса на използване саксиите за цветя (особено глинените) са склонни да абсорбират минерали, калций и други вещества. В резултат на това губят блясъка си и стават неподходящи за растенията. За да разрешите този проблем, накиснете саксиите в разтвор от вода и оцет (в съотношение 50:50) за около час. След това те ще бъдат почти като нови!

5) Почиства градинските инструменти

Често се случва градинските инструменти да остават под дъжда или просто да се замърсяват. За да ги възстановите в стария им вид, трябва да ги натопите в оцет или да ги напръскате с него, а след това да изтриете с кърпа. По този начин можете дори да премахнете ръждата. Освен това градинските инструменти ще бъдат защитени от инфекции и гъбички!

6) Продължителен цъфтеж на откъснатите цветя

Ако сте откъснали цветя от градината и ги носите вкъщи, не забравяйте, че само във вода няма да бъдат особено щастливи. Опитайте се да поставите цветята в смес, състояща се от вода (половината от височината на вазата), лъжица захар и супена лъжица оцет. В такъв “сироп” откъсналите цветя продължават да цъфтят дълго време.

7) Дръжте животните далеч от растенията

Вижте как правилно се колтучат домати

Да се колтучат домати или с други думи да се почистват редовно страничните разклонения на високостеблените домати е задължително. В ум...

Не е необходимо да наблюдавате градината си денонощно, за да предотвратите нападението на цветята от животни. Има много лесен начин да ги изгоните от тях. Вземете парче плат и го накиснете в оцет. Омотайте го около пръчка и го забийте в почвата в непосредствена близост до растението, което вашият домашен любимец е избрал. Повтаряйте процеса на всеки шест дни и скоро животните ви ще спрат да нападат това растение.

8) Защитете дърветата от мухи и комари

Ако сте уморени от комарите, които се появяват около овощните дървета, ги изгонете с оцет. В пластмасов съд налейте 250 мл вода, 125 мл оцет и добавете 100 грама захар. Разбъркайте всичко, покрийте с найлонова торбичка и направете малки дупки в нея. Поставете този лесен капан до дървото и проблемът ви с комарите бързо ще се реши.

9) Изгонете насекомите

Ако отглеждате ценни растения в саксии, ще се изненадате неприятно, като откриете, че те са нападнати от охлюви или мравки. За да избегнете това, можете да избършете саксията с кърпа, навлажнена в оцет. Повтаряйте този процес на всеки три дни: всички паразити ще изчезнат и любимите ви растения ще разцъфтят!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com