Това е най-лесният начин да се отървете от градинските плевели

24125
Това е най-лесният начин да се отървете от градинските плевели
Снимка: iStock/ Guliver

Мултифункционалните домакински консумативи са брилянтни за да се оттървете от упоритите градински плевели. Независимо дали имате само 10 минути, или цял следобед отделено време, за да убивате плевели, евтините и високоефективни средства, открити у дома, могат да направят чудеса.

Вижте кои са те:

Оцет

Оцетът може и да не е първото нещо, за което ще се сетите, когато става въпрос за безопасно отстраняване на плевели, но той наистина е ефективен в борбата срещу нежеланите треви. Важно е да знаете, че оцетът не може да убие дълбоко вкоренените многогодишни растения и ще “изгори” само видимите части на плевела. Въпреки това той е чудесен способ за отстраняване на надземните части на плевелите.

Оцетът също така може да промени структурата на почвата ви като по този начин предпазва от появата на плевели в бъдеще. Ето защо е най-добре да го използвате само в пространството между градинската настилка. За целта добавете към пулверизатора с вода и напръскайте върху листата и стеблата на плевелите.

Магически разтвор за поливане на краставиците, ще пораснат за секунди!

Ако вашите краставици растат бавно, поливайте ги с този разтвор и те ще пораснат буквално пред очите ви! И не само това, благодарение н...

Сол

Солта се използва като хербицид и пестицид в продължение на стотици години и е доказано ефективно средство за унищожаване на упоритите градински плевели.

Добави описание

За да се уверите сами в качествата й е необходимо да разредире три части сол с една част вода. Разбъркайте сместа и оставете да престои 10 минути, за да се уверите, че солта се разтваря. Напръскайте плевелите със соления разтвор, но се уверете, че не го използвате на тревни площи или цветя, тъй като това може да преустанови бъдещия им растеж.

Вряща вода

Ако искате богата и вкусна реколта от домати, ползвайте тази тор

Ако искате да получите богата и вкусна реколта от домати, добавете този тор в дупките при засаждане. Благодарение на него разсадът бърз...

Горещата вода може много бързо (и лесно) да унищожи растящите плевели. Най-добрият съвет: внимавайте при изливането на врялата вода, за да не повредите цветя или растения в близост до плевелите.

Спирт за разтривки

Друг ефективен начин за отстраняване на плевелите в градината завинаги е използването на спирт. Смесете две супени лъжици от него с един литър вода. Сместа прехвърлете в пулверизатор и напръскайте плевелите. Алкохолът ще изсмуче влагата от растенията и по този начин ще убие нежеланите плевели.

Царевично брашно

Глутенът в царевичното брашно (смлян от суха царевица) действа като органичен хербицид и е свободен от токсични химикали, което е автоматично го прави чудесно решение за вашата градина. Разпръснете царевичното брашно върху почвата, за да предотвратите отглеждането глухарчета и други нежелани треви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Защо китайската роза не цъфти

Експерт: Засадете това цвете до зеленчуците и те ще са по-едри от всякога

Най-добрият тор за хортензията - 3 съставки, които всички изхвърляме

Засаждане на картофи - опитните градинари слагат това в дупката

Накиснете лука в това преди да го засадите в градината

Засаждане на лук през пролетта - сложете това в дупката, за да е богата реколатата

Пепел - как се използва в градината през пролетта

Поливане на ягодите - ето какво трябва да знае всеки градинар

Отглеждане на краставици - 3 грешки за появата на празни цветове

Съставката от аптеката, която гарантира буен растеж на разсада

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com