Американец спаси куче от самотен остров (ВИДЕО)

11816
Американец спаси куче от самотен остров (ВИДЕО)
Снимка: The Dodo

Фотографът Уесли Уайт от американския щат Монтана намира прегладнялото куче на необитаем остров по време на почивка в Централна Америка.

Край бреговете на Белиз се намират безкрайно много пясъчни плитчини и атоли, които Уесли харесва, затова той се отправя с каяк именно към малките и необитаеми острови в района. Приближавайки един от тях открива изтощено куче, което седи самотно пред изоставена рибарска хижа и посреща Уесли с бурна радост. Младият мъж е видимо уплашен от ужасното състояние на четириногото, което открива само 36 часа преди прибирането си.

Куче от приют си оправя леглото, за да бъде осиновено (ВИДЕО)

Когато постъпва в „Центъра за осиновяване на домашни любимци на SICSA“ в Охайо питбулът Ръш е уплашено малко животинче. Пре...

Малкото куче, което Уесли кръщава Уинстън, е кожа и кости, а по тялото му не е останала почти никаква козина. Никой не знае колко време животното е чакало своя спасител и как изобщо се е озовало там.

Уесли веднага организира спасителна мисия и качва отслабналото и гладно куче в каяка си, след което се връща на сушата. Различни хора му помагат, давайки му кутии с кучешка храна.

Американецът наема лодка до най-близкия град Дангрига, където води животното на ветеринар. На следващия ден мъжът трябва да се прибере у дома, затова моли ветеринарният лекар да задържи кучето, докато му намери приемен дом.

Уесли е привидно облекчен, че новият му малък приятел вече е в добри ръце. Не след дълго обаче решава да вземе кучето със себе си в Монтана, защото е твърде очарован и привързан към него. В състоянието на Уинстън обаче напускането на страната е невъзможно. Транспортирането на животни през границата на страната се подчинява на строги правила, а кучето е твърде болно и слабо, за да получи разрешение за влизане в САЩ. Все пак мъжът е убеден, че много скоро отново ще държи животното в ръцете си.

Куче прекара почти седмица пред болница, за да чака стопанина си (ВИДЕО)

Предано куче е прекарало почти седмица пред болница в Турция, в която стопанинът му е бил приет за лечение, предаде Ройтерс. Малкото к...

На следващата сутрин Уесли лети обратно за САЩ. Пристигайки в дома си, младият мъж получава добри новини – лекуващият ветеринар е успял да намери приемен дом за Уинстън. Местна служителка за защита на животните се съгласява да се грижи за кученцето, докато то стане достатъчно здраво, за да пътува. Ежедневно приемният родител изпраща на Уесли снимки и информация за състоянието и напредъка на Уинстън. Кучето прекарва два месеца в приемния дом, след което е изпратено в Далас, щата Тексас, откъдето Уесли го взима, за да се приберат заедно.

Уинстън се настанява в новия си дом и бързо се адаптира към снежното време и другите две кучета на своя собственик и спасител. Тук можете да видите видеото с приключенията на Уесли и Уинстън:

Ако Уесли не беше толкова авантюристичен в онзи ден и ако не беше стигнал с каяк до малкия остров, кучето вероятно нямаше да оцелее още дълго. Но съдбата е била благосклонна към четириногия приятел и сега Уинстън може да прекара остатъка от живота си с хора, които му дават дом, любов и сигурност, помагайки му да забрави лошото време в самота и лишения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com