Асеновград праща 5 000 лева на бедстващо Хитрино

1984
Асеновград праща 5 000 лева на бедстващо Хитрино
Снимка: МВР

5 000 лева в помощ на бедстващото Хитрино отпусна Община Асеновград с решение на Общинския съвет в града днес. „Необходимо е ние всички да бъдем солидарни със случващото се.“, каза в тази връзка кметът доктор Емил Караиванов. Той обясни, че от страна на Общинска администрация е извършен анализ, с който е установено, че в края на годината Община Асеновград може да си позволи да предложи сумата от 5 000 лева за гласуване от съветниците на града.

Всички присъстващи и  дали своя вот от местния парламент днес бяха единодушни в решението си и приеха предложението на кмета за отпускане на средствата. Общината участва във Фонд „Общинска солидарност“ на Национално сдружение на общините, откъдето също ще бъдат отделени финанси в помощ на Хитрино.

Асеновград се размина с общинска полиция

Съмнение в достоверността на подписката, организирана от Инициативен комитет за създаване на Общинска полиция в Асеновград, изрази пред...

„Въпреки това, сметнахме за необходимо да дадем пример и смятам, че гражданите на Асеновград ще одобрят това наше решение да направим жест към една община, която е бедстваща към този момент. Надявам се в следващите години ние да не се нуждаем от такива жестове и смятам, че в такава ситуация трябва да подадем ръка. И ако всяка една от общините реализира подобна инициатива, поне част от необходимите средства за инфраструктура и спешно подпомагане на хората в нужда ще бъдат осигурени.“, посочи Караиванов.

Освен за Хитрино, средства бяха отпуснати и в помощ на 16-годишния Синан от Асеновград. За момчето със силен дух, страдащо от тежко онкологично заболяване, Ви разказа Actualno.com преди около две седмици. Заради болестта се е наложила ампутация на лявата ръка на младия асеновградчанин. Необходимите средства за лечението му в Испания вече са събрани, но предстоят допълнителни разходи по престой в болничното заведение, извършване на изследвания, такси за лекари и операционни зали и други.

Затова Общински съвет - Асеновград реши да подпомогне семейството на момчето с 5 000 лева. За закупуване на лекарства и храна и за лечение от Бюджета на Общината бяха отделени още 1 500 лева. Те ще бъдат разпределени като еднократна социална помощ по 300 лева на други петима нуждаещи се асеновградчани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com