Лагер с 1200 палатки на Роженския събор

3995
Лагер с 1200 палатки на Роженския събор

Лагер с капацитет от 1200 палатки ще бъде изграден на тазгодишния Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен". Той ще се състои от 6 сектора и ще разполага с осветление, охрана, мобилни бани и тоалетни. Това съобщава официалният сайт на събитието, което ще се проведе на 15, 16 и 17 юли.

Настаняването в лагера ще започне още на 14 юли, а тези, които искат да го ползват по време на събора, трябва да си запазят места до 6 юли.

Роженският събор тази година ще е по-добър и по-зрелищен, обещават организаторите

Националният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2016” ще се проведе в дните 15 - 17 юли 2016 година. Тов...

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен" и през 2016-та ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на месни и млечни храни, конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари. Тази година на роженските поляни ще има и специален кът за решилите да облекат народни носии, а българският трикольор ще е още по-голям, съобщават организаторите от Фондация „Наследство в бъдещето", които си партнират в начинанието с общините Смолян и Чепеларе, предаде Стандарт нюз.

Припомняме, че миналото лято съборът Рожен събра над 350 000 души. Тази година на родопските поляни се очакват двойно повече хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com