Мобилно приложение рекламира българския туризъм

1832
Мобилно приложение рекламира българския туризъм
Снимка: БГНЕС

Мобилно приложение от ново поколение събира туристически обекти, красиви маршрути и атрактивни промоции в страната ни на едно място. Платформата „I love Bulgaria“ беше представена днес от министъра на туризма Николина Ангелкова и има за цел да рекламира страната ни като целогодишна туристическа дестинация.

Приложението стартира със „Стоте национални туристически обекта“, а обогатяването му с нови локации и забележителности ще се случва ежедневно.

Предимствата му не се изчерпват само с по-добро представяне на туристическите ни дадености, но също така дават възможност на бизнеса и общините да се включат с обявяване на промоции, отстъпки и даване на допълнителни възможности за забавление в близост до локацията на туристите. Платформата ще се обогатява непрекъснато с нови езици, на които туристи от целия свят ще могат да се запознаят с културните ни обекти на родния си език. Разпознаването на езиците ще се случва чрез сканиране на QR кодове.

Използвайки приложението потребителите генерират бонус точки, които им дават възможност за участие в игри и томболи, които платформата предлага. Според фирмата, създала приложението, възможностите, с които „I love Bulgaria“ успешно ще привлекат почитателите на Pokemon Go, тъй като платформата предлага сходен начин на работа, пише Труд.

Морски общини настояват за по-дълъг летен сезон

Сезонът е твърде кратък, трябва да се намерят начини да бъде удължен и повече туристи да посещават нашето море. Около тази идея се обед...

Инициативата стартира пилотно в Добрич и Варна, а а след Нова година предстои да бъдат включени Бургас, Русе, а амбицията на министерството е да се включат обекти от цялата страна. Министър Ангелкова подчерта, че включването на всички български общини, независимо от размера им, е безплатно и това е една от целите на министерството. За бизнеса има такса в размер на 195 лв. на година.

Едно от целите на министерството е чрез приложението да се рекламират по-малко известни обекти, които до момента са оставали в сянката на големите туристически забележителности. Министър Ангелкова даде за пример музей, който е генерирал средно по 5 посещения на ден и само седмица след включването му в платформата „I love Bulgaria“ посещенията се увеличават в пъти.

„I Love Bulgaria“ струва на Министерството на туризма 48 000 лв. без ДДС. Ведомството плаща единствено за 100-те национални обекта, а фирмата, която е разработила приложението, остава изключителен негов собственик. По думите на министъра на туризма в оставка е избран възможно най-евтиният вариант. Договорът е за срок до 5 години, но има и опции за удължаване на този срок.

Подобни приложения има в Русия, Франция и САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com