МС награди с по 3 000 лв. медици, помагали в бедстващите райони

11108
МС награди с по 3 000 лв. медици, помагали в бедстващите райони
Снимка: БГНЕС

Министерски съвет награди с по 3 000 лв. медици, оказали помощ в бедстващите райони. Това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет, предаде "Фокус".

"Започваме с точка 10 - проект на решение за отпускане на парична награда за особени заслуги за проявена лична доблест при изпълнение на обществения и гражданския им дълг при оказване на спешна медицинска помощ на лица в бедстващи региони. С по 3 000 лв. се награждават Филиз Абидин Ахмед, Гюлай Хамид и Дафинка Сейменова", каза Борисов.

В Смолян отменят бедственото положение

В 17.00 часа се отменя бедственото положение за област Смолян. Това каза Недялко Славов, областен управител на Смолянска област. По ду...

На големите началници - по една значка, на хората, които са работили - парична награда.

Министърът на здравеопазването Петър Москов благодари за решението от името на наградените. "Всички тези хора с риск за живота си в тази криза направиха неща. Вие знаете по-добре от мен, една от тях е носила километри наред едно бебе на ръце, другата часове пробивала, за да стигне до родилка. Третата колежка е правила през преспите назначения на малко дете", обясни Москов.

На срещата преди заседанието на МС са присъствали представители на местната власт от засегнатите от бедствията райони, сред които кметовете на Кърджали, Смолян, Ардино, Кирково и областните ръководители на Смолян и Кърджали, Пазарджик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com