X
 
 

На Димитровден в село Челопек откриха кът, построен от местните хора

1678 0
На Димитровден в село Челопек откриха кът, построен от местните хора
Снимка: Община Враца
Нова придобивка зарадва жителите на село Челопек. Тя се нарича "Среща при герана". Обектът е изграден изцяло с доброволния труд на жителите на селото, а парите идват от специална програма.

"Тя е пример за това как, когато човек иска да постигне нещо, започва да търси решения, а не да намира проблеми“, каза при откриването кметът на Враца Калин Каменов.

Кметът на Челопек Тихомир Тошев благодари на местната администрация и Общинския съвет за оказаната подкрепа при реализиране на проекта. "Среща при герана" е финансирана по програмата "Малки граждански инициативи". Вложените средства са в размер на 2 895 лв., като всички дейности по изграждане на къта за отдих, както и облагородяване на пространството, са извършени от жители на селото.

Празникът започна със Света литургия по случай Димитровден. На събитието присъстваха областният управител Малина Николова, заместник областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници и жители на населеното място.

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители