"Рицар на добрата воля" в Асеновград за 2019 г. е Ирина Павлова за каузата си "Подари усмивка с анимационен герой" (СНИМКИ)

7757
"Рицар на добрата воля" в Асеновград за 2019 г. е Ирина Павлова за каузата си "Подари усмивка с анимационен герой" (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

"Рицар на добрата воля" в Асеновград за 2019 г. стана Ирина Павлова. Тя си заслужи наградата за своята благотворителна кампания "Подари усмивка с анимационен герой". В каузата й се включват и множество други деца от цяла България. Над 60 картини са дарени до момента за болници, детски градини, учреждения и РАСПБЗН в Асеновград. Ученичката безвъзмездно е провела обучение по рисуване на децата в асеновградска детска градина. Ирина бе наградена по време на церемонията по връчване на Годишните награди за доброволчество в Асеновград.

С приза "Донка Пашкова" бяха отличени четири инициативи, извършени с доброволен труд през 2019 г. Наградена за цялостна благотворителна дейност през годините бе Зехра Мустафа. Тя е инициатор на "Благотворителност за набиране на средства за бъбречна трансплантация на Неврие Мехмед". Награди бяха връчени и за Тенис клуб "Асеновград", "20 години родолюбие в действие" по идея на Иван Чойков и "сговорна дружина", както "Театрална работилница за мечти". Любителският театър е инициатор на множество реализирани доброволни каузи. Организатор е на благотворителното провеждане на постановката "Лелята на Чарли", от която бяха събрани 2 914 лева. Средствата бяха дарени на Лизавета Иванова, страдаща от "Множествена склероза". По идея на организацията се проведе и Първи национален фестивал "Театър за ценители" в Асеновград.

Празнуваме Международния ден на доброволчеството

Спасителни действия при земетресение и последващ пожар ще бъдат демонстрирани на 5 декември - Световен ден на доброволеца. Уникалната д...

Наградена в конкурса бе Грозданка Павлова и доброволческата група. Те всички заедно залесяваха дървета и храсти в района на залата за вдигане на тежести в Асеновград и в градинката на паметника на Васил Левски. Отличено в доброволчеството бе Сдружение "Станимашка фотографчийница" за съхраняване и популяризиране на културното наследство и провеждане на изложби, дискусии, презентации, паметни знаци и идейни проекти и други. Гражданската организация е миналогодишен носител на приза "Донка Пашкова". Целта на сдружението е да опазят наследството и старата слава на Асеновград. Наградена бе и номинацията "Поставяне на паметна плоча на композитора Димитър Вълчев", изпълнена от Йордан Кожухаров, Иванка Янкова и Йордан Илиев.

"Обновяване на външната фасада на параклис "Свети Спиридон" с изпълнител Ламбри Ламбрев бе сред отличените. Той е променил на доброволни начала целия облик на храма и е поставил дървена ламперия с орнаменти. Идеята за провеждане на "Ученически благотворителни базари", инициирани от Ученическия съвет при СУ "Свети Свети Кирил и Методий", също получи грамота. Младежите са организирали "Ден на хляба" и базари за подпомагане на деца и ученици в нужда. Отличена с награда в конкурса "Донка Пашкова" бе "Благотворителна трапеза за Кръстовден за 50 енориаши" на отец Щерьо Георгиев. Грамота получи и каузата "Благотворителна изложба на Емилия Калоферова", средствата от която са дарени за деца с увреждания. Наградени за доброволна екологична акция бяха учениците Елена Атанасова и Вирия Изет. "Ние решихме да направим тази инициатива, защото в квартал "Запад" има толкова много хора, но никой не се опитва да чисти. На нас не ни е приятно да живеем около отпадъци. Затова просто решихме да чистим, това е", казаха доброволките.

Варна е лидер в областта на доброволчеството у нас

Варна е водеща в България в създаването на условия за рaзвитие на доброволчеството, съобщи Община Варна. Това стана ясно по време на к...

Грамота бе връчена на Дойка и Кръстьо Апостолови, които заедно с помощта на доброволци организират "Възстановяване на старите чешми и параклиса "Свети Димитър" в село Югово". С награда бе отличена и идеята на ДГ "Дружба" за създаването на книга "Асеновград в сърцето - история, традиция, приказки и детство". Ръководството, учителите, родители, бивши служители на детското заведение, както и общественици са изготвили книгата с доброволен труд. Сред номинираните инициативи, получила отличие, бе и благотворителната кауза "Сърце за Ники" на горниводенското НЧ "Свети Свети Кирил и Методий-1938 г.". Чрез нея се набират средства за асеновградчанина Николай Иванов, който вече осем години се бори с рака на дебелото черво. Каузата събра 3 260 лева. "Екологична акция на язовир "40-те извора", изпълнена от СККК "Асеновец", също получи награда за каузата си.

Сред наградените бе и акцията "Книги за български деца в Лондон". Изпълнител е ДГ "Пролет" в Асеновград в партньорство с Градска библиотека "Паисий Хилендарски". С грамота бяха отличени инициаторите от Общински младежки съвет в Асеновград за проведените редица благотворителни инициативи за лечението на болни, както и за награждаване на успели деца в турнири, за създадени видеа за опазване на околната среда. Младежите са поставили знамена на Скалното светилище "Беланташ" край града, провели са екологична инициатива и благотворителен футболен турнир, удостояване на таланти. Награда получи Анна Манолова и доброволци за каузата си "Отворени врати в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания (ЦНСТДМУ)". Инициаторите са приготвили обяд, засадили са цветя и са подарили подаръци за потребителите. Сред наградените са и младежите от БЧК в Асеновград. Те са организирали молебен при църквата "Свети Никола" в града, а акцията си, в която са раздавали хляб, са кръстили "Международен ден за борба с глада".

Организаторите на всяка една от номинираните инициативи получиха специални грамоти. Не на последно място бе посочена и каузата "Капачки за бъдеще", в която се включиха немалко асеновградчани. Благодарение на стотиците хиляди събрани капачки бе закупен кувьоз за МБАЛ-Асеновград.

Слави обяви кога ще изтегли печелившите от томболата с награди

Слави Трифонов обяви кога ще бъдат изтеглени печелившите победители от томболата с наградите от "Шоуто на Слави". По повод фалшивата п...

Честването Международния ден на доброволеца започва през 1985 г. Тогава световната организация приканва правителствата и  неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. "Радващо е, че доброволчеството набира все по-голяма популярност в Асеновград и хората намират все повече кауза, които да подкрепят - благотворителни и екологични инициативи, културни и спортни дейности, опазване на културното наследство", каза пред присъстващите Милена Марковска - директор на Градска библиотека.

Награждаването на доброволците в Асеновград се провежда за шеста поредна година. Инициативата носи името на първия щатен библиотекар в града Донка Пашкова. Близо 10 години тя работи доброволно в библиотеката, като едновременно с това, тя е и активен член на тогавашното Дружество за защита на животните към Женско дружество "Благодетел". Включва се и в набирането на средства за изграждане на сграда на училището в Асеновград. Домакин е на безплатна трапезария за бедни деца. По време на Балканската война заминава като самарянка в Родопите и участва в бойните действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини