Сайтът exporter.bg връчи наградите "Златна изба на България"

6914
Сайтът exporter.bg връчи наградите "Златна изба на България"
Снимка: exporter.bg

Винарска изба Беса Валей спечели „Златната изба на България“ за 2020 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“. Големият кристален приз на сайта exporter.bg беше връчен от Лъчезар Борисов – министър на икономиката. Наградата получи Юлия Костадинова, бранд мениджър за вината ня изба Беса Валей в Авенди.

„България е символ на качествено вино“, каза при връчването на наградата министър Лъчезар Борисов.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Синтика. Мина Константинова, търговски мениджър на фирмата получи кристален приз от ръцете на Стамен Янев, заместник-министър на икономиката.

За първи път exporter.bg даде „Златна изба“ за креативност във винарския мениджмънт. Носител на Кристалния приз стана Цветелина Николова, управляващ директор на Винарска изба Катаржина Естейт. Високото отличие й бе връчено от Яна Топалова, заместник-министър на икономиката.

Мавруд Виница на Винарна Загрей спечели „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино. Димитър Костадинов, управител на винарната, получи ценния приз от Момчил Ройнев, изпълнителен директор на Българска агетция за експортно застраховане.

Ракия Стралджанска взе Кристален приз за предпочитана марка българска ракия. Председателят на Националния статистистически инстиут Сергей Цветарски връчи Кристалния приз на Красимир Аврамов, изпълнителен директор на Вила Ямбол.

Призът „Златна изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Stobi Winery от Северна Македония.

„Тази вечер връчваме за пети път наградата „Златната изба на България”. В извънредната ситуация от коронавирус в страната ние ще отдадем заслуженото внимание на българския винарски бизнес, защото той е по-важен от всякога в променената обстановка“, каза в обръщението си Димитър Дженев, главен редактор на сайта exporter.bg.

Връчиха наградите "Експортьор на годината"

Рубелла Бюти АД спечели Голямата награда “Експортьор на годината” за 2019 г., Големият кристален приз й бе връчен от Лъчеза...

Победителите в конкурса на exporter.bg, който за пета поредна година се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, са определени от гласовете на читателите на едноименния сайт в социалните мрежи.

Те са журито, което класира най-добрите български и чуждестранни изби. В продължение на година и два месеца ценителите на виното в социалните мрежи направиха своя избор между 130 български и 130 чуждестранни изби.

Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях прибавиха и една национална награда.

„Избрахме гласуването чрез платформа в Интернет защото младите и активни хора на България, които формират винената култура у нас, са там“, каза още Димитър Дженев.

Той благодари на Министерството на икономиката за подкрепата и на Българската агенция за експортно застраховане - основен спонсор на конкурса от първото му издание досега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com