Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

5134
Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година
Снимка: община Димитровград

Община Димитровград, награди за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта. Специалните награди на Община Димитровград за принос в областта на спорта на спортисти, треньори и отбор, чиято дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на Общината за 2020 година бяха връчени от кмета на общината Иво Димов и Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет. В заседателната зала на общинската администрация при спазване на всички противоепидимични мерки своите отличия получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград.

Награда за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развитие на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който достига до вицешампионска титла на страната. Благодарение на спортната дейност на Петър Ташев се поставя и началото на детско-юношестката школа във волейбола в града.

„Отбор на годината” е мъжкият отбор по футбол на ФК„Димитровград-1947“. През изтеклата година отбора има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК„Димитровград-1947“ бележът забележителен ръст в класирането и от последно осемнадесето място в група „В”, отбора вече е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на отбора от месец юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев. Наградата с признателност и благодарност от името на всички футболисти, получи техният треньор Тодор Манев.

В категорията „Треньор на годината“ е избран Салим Салим, СКБ „Димитровград”, а негови подгласници съответно на второ и трето място са Димитър Димов от СК „Младост“ и Гочо Гочев,СК „Бугари”. Възпитаниците и на тримата треньори достигат най-високите върхове в спортните надпревари и достойно отвоюват първите места в категорийте си.

При „Спортист на годината“ във възрастта над 18г. и тримата наградени са от Спортен клуб по борба „Димитровград”, които през изтеклата година успяха да участват и да отвоюват първи места на републикански и международни шампионати. „Спортист на годината” за 2020г. е Европейският вицешампион за кадети Георги Иванов, който в момента е на подготовка в Белмикен и не можа да присъства, за да получи лично своята награда. Второто място, заема Таня Тенева, класирала се единадесета при жените на Европейско първенство в Рим, Италия през февруари миналата година. Третият в категорията „Спортист на годината`2020” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмикен, от името на тримата наградите получи техният треньор Салим Салим.

Единадесет деца от шест спортни клуба бяха отличени в категорията „Спортист на годината“ – направление „детско-юношески спорт”:

І място – Диана Сарафова – СК „Младост“;

ІІ място – Денис Наим - СКБ „Димитровград“ ;

ІІІ място – Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“;

ІV място – Александър Вакрилов – СК „Младост“;

V място – Теодора Тодорова – СК „Бугари;

VІ място –Виктор Янков – СК „Младост;

Димитровград кандидатства за столица на културата през 2026 година

Димитровград ще издигне кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2026 година съвместно със словашкия областен град Хлох...

VІІ място – Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“;

VІІІ място – Рая Колева – СК „Булгари”;

ІХ място – Адриан Тракелов – СК „Фаворит“;

Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/.

Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Сигнал за бомба евакуира училище в Димитровград

Условна присъда за нападение над спешен медик в Хасково

Първа инстанция: Изборите за общински съветници в Хасково са недействителни

BILLA отвори нов магазин в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com