Фандъкова: В София никога не е имало такива мащаби на строителство и развитие

2829
Фандъкова: В София никога не е имало такива мащаби на строителство и развитие
Снимка: БГНЕС

Такива мащаби на строителство и развитие София преди не е имала. Нашите опоненти няма как да кажат, че не се работи. Затова се фокусират върху проблеми, които съпътстват всяка дейност.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверката на изпълнението на строителството на третата линия на метрото във връзка с организиран в социалните мрежи протест с искане за оставката й, който ще се проведе утре.

Фандъкова уверява: София е готова за зимата

София е готова за зимата. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ. "На 68 стоянки е разположена техника, която да бъде ...

„Предизборната кампания започна, някои от основните политически сили вече я обявиха. Това предстои да го гледаме, но ще продължим да си вършим работата, защото е за града“, коментира тя.

„Приемам всякакви критики, разбира се. Не сме идеални, винаги, когато се работи и то с такива мащаби, има проблеми. Всички сме за това да преодоляваме проблемите, да продължаваме напред, за да продължи развитието на града. Това да се иска оставка за всичко някак си ми звучи или несериозно, или политически“, посочи кметът.

На въпрос ще слезе ли при протестиращите утре Йорданка Фандъкова посочи: „Виждате, че съм долу и то много. Долу съм, когато се строи метрото. Долу бях и когато се строеше археологическия музей“. „Всичко, което правим остава и след като нас няма да ни има на тези позиции. Метрото ще превозва близо половин млн. души дневно само след 2 години. Детските градини ще приемат децата и са прекрасни“, каза още тя.

Ползата за града е огромна, след построяването на този участък от третата линия на метрото, 90 хил. тона вредни емисии годишно да спестява София, заяви Фандъкова, цитирана от Фокус.

„Метрото е огромен проект, близо 1 млрд. лева е стойността на 12-те км, които се строят, заедно с депото и влаковете“, заяви тя. „Затова повтарям непрекъснато, че това е и най-големият екологичен проект и полза за качеството на въздуха“, коментира кметът.

В обозримо бъдеще: Столичани ще бъдат принудени да карат екоколи

Драстична промяна предстои в обозримото бъдеще за шофьорите в столицата, особено за тези, които карат по-стари модели автомобили. Причи...

„Много ключова ще бъде 2018 година за строителството на метрото, защото на практика тогава ще приключват някои от основните дейности“, посочи Йорданка Фандъкова. „В края на годината машината трябва да излезе на Малък градски театър зад канала и довършителните дейности да продължат“, допълни тя.

"Машината се подготвя за следващия участък, след като прокопа над 1,7 км в участъка от „Красно село“ на бул. „България“ и бул. „Гешов“. Дейностите вървят по план. Съоръжението е огромно, а работата тежка", допълни тя.

„Очакваме работата да продължи в срок. Над 47% от всички дейности от участъка от първите 8 км са изпълнени“, заяви тя.

„Третият метродиаметър беше първият проект, одобрен за финансиране от ЕК. Благодаря на министър Московски, правителството и премиера Борисов, защото те положиха максимални усилия това да се случи. Ние си свършихме работата, да подготвим добре проекта и да го защитим“, посочи Йорданка Фандъкова.

„Заедно с втория участък, който започнахме да изграждаме тази година до „Овча купел“ и Околовръстния път се строят общо 12 км с 12 метростанции“, обясни кметът и допълни, че се очаква в края на 2019 година всички да бъдат готови, като първият влак от новите 20 вече е произведен. „Започват и изпитанията, и следващата година очакваме той да пристигне, за да могат да започнат и изпитанията тук“, каза още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com