Най-голямата коледна елха в Европа грейва в Димитровград

14539
Най-голямата коледна елха в Европа грейва в Димитровград
Снимка: община Димитровград

Дядо Коледа, Коледен базар, най-голямата елха в Европа и празнични фоерверки събират тази събота, 4 декември 2021г. от 17.30ч. малки и големи на церемонията по запалване светлините на елхата в Димитровград. Коледната елха и цялата празнична украса в града по традиция ще грейне в началото на декември. Специално организиран за събитието Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаячийница, Пекарна, Фотаджийница, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград. Месни търговци ще предлагат в Занаячийницата ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и греяно вино. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред Фотаджийницата, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите. Интересен и атрактивен за всички ще бъде къта Коледа при баба, където жени от читалищата в общината ще пресъздават българските обичаи и подготовката за Коледните празници и изработката на автентични сурвачки от дрян и естествени материали.

Димитровград ще бъде столица на танца в XV-то юбилейно издание на "България танцува`2021"

На 27 и 28 ноември 2021г. ще се проведе XV-то юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци - класически б...

Програмата от сцената ще следва духа на Коледа, където ефирни изпълнения ще покажат танцьорите от ОЦТИ "Галаксико", а шест годишният Ивайло Георгиев от ДГ "Слънце" ще поднесе поздравление в стих към Дядо Коледа. Специално в събитието ще участва талантливата димитровградчанка Надежда Георгиева, която само преди няколко дни, заедно с трио "Триолина" получиха специалната награда в международния конкурс "Гласът на Венеция" във Венеция, Италия.

Надежда Георгиева е сред обещаващите таланти на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, гр. Стара Загора към Министерство на културата с профил „Поп и джаз пеене“ в класа на Надя Тончева. Надежда з апочва да пее в Детска вокална група „Таралежите“, гр. Димитровград, когато е на 7 години, до самото й разпускане. От пет години посещава класа по „Поп и джаз пеене“ към „Академия за таланти“, гр. Димитровград, с вокален педагог Екатерина Георгиева. Част е от създаденото преди две години трио „Триолина“- лауреати от Националния конкурс за млади джаз изпълнители- 2021г., гр. Стара Загора. Със същите само преди дни взема специална награда „Гласът на Венеция“ във Венеция, Италия. Сред множеството концерти, турнета и конкурси в страната и Европа, малка част от многобройните й награди само през последната година са две първи места и едно второ място от Международен фестивал „ Angel voice”, гр.Белград, Сърбия; Второ и единствено място от Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, гр.Банско; Първо място от „Преглед на младия талант“, гр.Хасково; Две втори и едно трето място от Международен фестивал „Кръстопът на музите“, гр.Софи; Едно първо и две втори места от Международен фестивал “Sofia Grand Prix”, гр.София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com