Първият в Хасковска област Център за временно настаняване ще бъде в Димитровград

2230
Първият в Хасковска област Център за временно настаняване ще бъде в Димитровград
Снимка: Община Димитровград

Първият в Хасковска област Център за временно настаняване ще бъде в Димитровград. Това съобщи днес, заместник-кметът на общината Яшо Минков на провелите се стартиращи дейности по проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Проф. д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване, находящ се в УПИ I, кв. 129 по плана на гр. Димитровград Община Димитровград.

Проектът предвижда преустройство на бивше общежитие в Център за временно настаняване за 20 потребители. Общата стойност на проекта 626 769.20лв., безвъзмездно европейско финансиране. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г., Приоритетна ос 5: „ Устойчиво и интегрирано градско развитие” и ще бъде изпълняван по процедура Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие Процедура на директно предоставяне:BG16RFOP001-1.032. Началната дата е 26.11.2019г., а крайната дата за изпълнението му е 26.11.2021г.

Димитровград кандидатства за столица на културата през 2026 година

Димитровград ще издигне кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2026 година съвместно със словашкия областен град Хлох...

„Ще бъде изградена и рампа за достъп на хора в неравностойно положение. Строително-ремонтните дейности по проекта предвиждат мерки по енергийна ефективност - топлоизолация, подмяна на дограмата и нова покривна конструкция. Изграждане на нови електро и ВиК инсталации и климатична инсталация. Центърът ще разполага със складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно бельо. На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама потребители в стая със станитарни възли. На същия етаж се предвижда и приемен офис, офис за персонала, приемно за инвалиди, медицински кабинет, трапезария и разливна кухня. На втория етаж ще има още осем отделения за по двама потребителя, общи санитарни възли и кабинет.”, каза ръководителя на проекта инж.Красимира Бонева.

Заместник-кметът на община Димитровград сподели, че въпросният проект е елемент от социалната инфраструктура на община Димитровград в рамките на инвестиционната й програма. „Димитровград е община за пример по отношение предоставянето на социалните услуги. С този проект разширяваме своята дейност и нека да отбележа, че Центърът за временно настаняване е първият, който се изгражда на територията на Хасковска област. От 1 януари започваме дейности и по втори проект, директно свързан с този или т.нар. меки мерки за предоставяне на самата социална услуга. Ще бъде извършен подбор на персонала, ще бъде обучен, назначен и очакваме най-късно есента да имаме възможността да предоставим тази социална услуга за хората изложени във риск или обект на социалното изключване.”, подчерта важността на проекта Яшо Минков.

В отговор на въпрос ще могат ли хора от цялата страна да се настаняват в Центъра, той допълни, че това ще бъдат услуги предоставяни преди всичко за гражданите на община Димитровград, съгласно влизащите в сила нови разпоредби в социалното законодателство за заявяването им по постоянен адрес.

Представителят на фирмата-изпълнител арх.Красимир Бузов благодари за доверието на общината и професионализма на екипа и се ангажира с по-ранен срок за неговото приключване.

В присъствието на екипа, граждани и медии по традиция официалните лица направиха символично „Първа копка” и с лисване на вода от менче пожелаха успех на проекта.

Учителка от Димитровград с коронавирус

Учителка от Димитровград е диагностицирана с коронавирус. Здравната инспекция е разпоредила цялостна дезинфекция на детското заведение,...

 

 

 

 

 

Селата в община Димитровград и град Меричлери ще бъдат включени в проекта за подмяна на отоплителните уреди

„От 5 октомври домакинствата от всички села и град Меричлери ще могат да кандидатстват за подмяна на отоплителните уреди от твърд...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com