Според Карадайъ ДПС е призвано да защитава мира и стабилността у нас

2348
Според Карадайъ ДПС е призвано да защитава мира и стабилността у нас
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на възпоменателния събор в хасковското село Караманци в местността „Кабаач”, където се отбелязва 33-та годишнина от началото на съпротивата срещу т. нар „възродителен процес”.

В началото на своето слово Мустафа Карадайъ се обърна към присъстващите участници в съпротивата „Първо бих искал да ви призова да аплодираме тези хора, които през 1984 г. не ги беше страх и се бореха, за да съхранят своето достойнство, за да направят възможното ние да живеем достойни днес в нашата родина", каза той, цитиран от БГНЕС.

ДПС към Борисов: Цинизъм е да направиш Симеонов вицепремиер

ДПС няма да подкрепи правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти. Това обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ. Той посочи,...

Той допълни, че месец май е особен за мюсюлманите в България, а и за тези, които бяха прокудени от домовете си през 1989 г. и след това. „През месец май ние се събираме в цялата страна да почетем паметта на нашите герои”, каза още Карадайъ. „Ние сме дали много на тази земя, много сме дали за нашата държава и много ще дадем. Защото нашата сила извира от нашата земя, от нашето единство, от нашата заедност” допълни Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС уверено заяви, че няма да позволи никой да разделя ДПС и призова хората да вярват и отстояват ценностите и принципите на ДПС.

„Никой не може нас да ни разделя и всеки един, който се опитва нас да ни разделя - той е наш враг и ние ще се борим против него.”

Карадайъ бе категоричен че „Алтернативата на онези, които се опитват да разделят, е Движението за права и свободи! Алтернативата е толерантност и мир! Алтернативата е единство и заедност! Алтернативата е стабилност и сигурност! Алтернативата е Движение за права и свободи!”

Дурхан Мустафа от ДПС отказа да е депутат

Дурхан Мустафа, обявен за избран народен представител в 44-тото НС, с решение на ЦИК от 27.04.2017 г., е депозирал заявление за прекр...

Мустафа Карадайъ подчерта важността и ролята на ДПС и призова присъстващите „имаме нужда от още по-голямо единство, от още по-голяма заедност, защото и ГЕРБ и фашистите и всички онези днес поставят огромни проблеми пред нашата държава. И пак ние, мюсюлманите, пак ние Движението за права и свободи, сме призвани да защитим мира в нашата страна! Ние сме призвани да защитим стабилността на нашата страна да дадем сигурност на всички граждани в нашата страна и най-вече на мюсюлманите! Ние сме призвани да дадем сигурност и стабилност в Региона!”.

На събора присъстваха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова и Хасан Азис, Нигяр Джафер-зам.-председател на НС, Йордан Цонев-член на ЦОБ и народен представител от Хасково, Илхан Кючюк-председател на Младежко ДПС и евродепутат, Неджми Али-евродепутат, членовете на ЦОБ Камен Костадонов и Ердинч Хайрула, народните представители Халил Летифов, Хамид Хамид, Велислава Кръстева, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Джейхан Ибрямов, Мюмюн Искендер- кмет на община Минерални Бани, Ерджан Юсуф-областен председател на ДПС Хасково, Гюнер Четин-координатор на ДПС Тракия Р. Турция, общинския председател на ДПС Минерални Бани Екрем Юзеир, кметове на съседни общини и на общини в Кърджали, партийни председатели, ръководството на Младежко ДПС, гости от страната и чужбина. На сцената бяха поканени и участниците в съпротивата Халибрям Гювен, Феим Кахраман, Хасан Фахри и Нури Фахри, Ремзи Идриз, Фахрие Ибрям, Ерол Аптула-син на покойния Абдуллах Ибрям.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика