В рамките на само месец трима висши дипломати останаха очаровани от Ивайловград

5371
В рамките на само месец трима висши дипломати останаха очаровани от Ивайловград
Снимка: община Ивайловград

 

Сърдечна благодарност, пристигнала от Управляващия посолството на Федерална република Германия - Йорк Шуграф ми припомни посещения на дипломати, през изминалия месец. „Позволете ми още веднъж да благодаря на Вас и Вашия екип за изключително сърдечното гостоприемство, което оказахте на мен и моите сътрудници. Моля предайте моята голяма благодарност на екипа на археологическия комплекс „вила Армира”, който остави незабравими впечатления във всички нас. Благодаря Ви за показаните още забележителности като село Одринци и Мандрица, винарската изба на семейство Ямантиеви, неповторимите природни забележителности и хората от този топъл южен край” – това са само част от милите думи в благодарственото писмо, което е изпратил Йорк Шуграф до Община Ивайловград. Спомням си възхищението на немския посланик от начина, по който сме съумели да възстановим и изцяло реновираме антична вила „Армира”, запазвайки основните и детайли недокоснати. „Бил съм на много места по света, но никъде и никога до сега не съм виждал по-фини и добре запазени мозайки. Поздравления за труда и усилията, които сте вложили, в реставрацията на този забележителен обект, останал като туристическо наследство на българите.‘’ – сподели посланикът на ФРГ. Малко по-късно, на работен обяд в комплекс „Букор Щепи”, село Мандрица, беше удоволствие да разговарям заедно за спецификата на региона, за възможностите в развитието му, за обединена Европа, която ни подкрепя, чрез различни проекти и която не дели хората по принадлежност, а ни обединява, в името на доброто и човешките ценности. Господин Йорк Шуграф, прояви интерес към живеещата немска общност в село Одринци, към политическите процеси в района и към бъдещи съвместни действия, в областта на културата, и общите политики. „Впечатлен съм от видяното! Ще дойда отново! В мое лице имате добър приятел!” – това са думите му, а аз ги приемам като добра оценка за работата ни. 
Само седмица, преди това, на посещение в община Ивайловград бяха Посланикът на Република Албания, г-жа Доника Ходжа и посланикът на Република Косово, г-н Едон Цана. „Нищо не ни разделя, много ни свързва“, бяха първите думи на г-н Едон Цана, посочвайки допирните точки между трите държави. „Изключително сме щастливи от факта, че в община Ивайловград има запазено албанско село. Село Мандрица, за което всички сме чували – от нашите семейства”. За времето на престоя си, посланиците посетиха Мандрица, църквата „Св.Св.Константин и Елена“, в село Долно Луково, антична Вила „Армира“ и защитена природна местност „Пещерата“. „С нетърпение очакваме да засилим туристическия поток, за да се запознаем с местните жители, да научим повече за техните обичаи и истории. Надяваме се и за в бъдеще да продължи да се отбелязва увеличение на туристопотока и повече хора да имат възможност да посетят Мандрица и Общината Ви.“ – сподели г-жа Доника Ходжа, посланик на Република Албания. 
В потвърждение на нейните думи – всички хотели и къщи за гости са препълнени, за следващите седмици, в очакване на юбилейни събития и фестивали.
Добре сте дошли в Ивайловград - към всеки, който иска да преоткрие този прекрасен Южен край!
24.08.2019 г. /събота/ кв. Лъджа - 105 г. от завръщането на малоазийските българи в Лъджа 
31.08.2019 г., /събота/село Свирачи - събор 105 г. от завръщането от Мала Азия 
07.09.2019 г., /събота/ площад „Тракия”, Ивайловград - фестивал „ Кулинарното наследство на Тракия” 
08.09.2019 Г., /неделя/, антична вила Армира - тържествено отбелязване на 10 години от побратимяването с френския град Лонго, област Амиен,Република Франция, с участието на пловдивски хор „Евмолпея”„Позволете ми още веднъж да благодаря на Вас и Вашия екип за изключително сърдечното гостоприемство, което оказахте на мен и моите сътрудници. Моля предайте моята голяма благодарност на екипа на археологическия комплекс „вила Армира”, който остави незабравими впечатления във всички нас. Благодаря Ви за показаните още забележителности като село Одринци и Мандрица, винарската изба на семейство Ямантиеви, неповторимите природни забележителности и хората от този топъл южен край”.

„Позволете ми още веднъж да благодаря на Вас и Вашия екип за изключително сърдечното гостоприемство, което оказахте на мен и моите сътрудници. Моля предайте моята голяма благодарност на екипа на археологическия комплекс „вила Армира”, който остави незабравими впечатления във всички нас. Благодаря Ви за показаните още забележителности като село Одринци и Мандрица, винарската изба на семейство Ямантиеви, неповторимите природни забележителности и хората от този топъл южен край”.

Това са само част от милите думи, пристигнали от Управляващия посолството на Федерална република Германия - Йорк Шуграф.

Припомняме, че немският посланик остана възхитен от начина, по който община Ивайловград е успяла да възстанови и изцяло реновира античната вила "Армира", запазвайки основните й детайли недокоснати.

„Бил съм на много места по света, но никъде и никога до сега не съм виждал по-фини и добре запазени мозайки. Поздравления за труда и усилията, които сте вложили, в реставрацията на този забележителен обект, останал като туристическо наследство на българите.‘’ – сподели тогава посланикът на ФРГ.

Йорк Шуграф прояви интерес към живеещата немска общност в село Одринци, към политическите процеси в района и към бъдещи съвместни действия, в областта на културата, и общите политики.

„Впечатлен съм от видяното! Ще дойда отново! В мое лице имате добър приятел!”, посочи в заключение дипломатът.

Само седмица, преди това, на посещение в община Ивайловград бяха посланикът на Република Албания, г-жа Доника Ходжа и посланикът на Република Косово, г-н Едон Цана.

„Нищо не ни разделя, много ни свързва“, бяха първите думи на г-н Едон Цана, посочвайки допирните точки между трите държави. „Изключително сме щастливи от факта, че в община Ивайловград има запазено албанско село. Село Мандрица, за което всички сме чували – от нашите семейства”. За времето на престоя си, посланиците посетиха Мандрица, църквата „Св.Св.Константин и Елена“, в село Долно Луково, антична Вила „Армира“ и защитена природна местност „Пещерата“. „С нетърпение очакваме да засилим туристическия поток, за да се запознаем с местните жители, да научим повече за техните обичаи и истории. Надяваме се и за в бъдеще да продължи да се отбелязва увеличение на туристопотока и повече хора да имат възможност да посетят Мандрица и Общината Ви.“ – сподели г-жа Доника Ходжа, посланик на Република Албания.

В потвърждение на нейните думи – всички хотели и къщи за гости са препълнени, за следващите седмици, в очакване на юбилейни събития и фестивали.

А те са: 

24.08.2019 г. /събота/ кв. Лъджа - 105 г. от завръщането на малоазийските българи в Лъджа

31.08.2019 г., /събота/ село Свирачи - събор 105 г. от завръщането от Мала Азия

07.09.2019 г., /събота/ площад „Тракия”, Ивайловград - фестивал „ Кулинарното наследство на Тракия”

08.09.2019 Г., /неделя/, антична вила Армира - тържествено отбелязване на 10 години от побратимяването с френския град Лонго, област Амиен,Република Франция, с участието на пловдивски хор „Евмолпея”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com