15 здравословни алтернативи на кафето

16112
15 здравословни алтернативи на кафето

Искате да се отървете от кафето, но не знаете как без него да си доставите нужната доза енергия на тялото?

Ето 15 заместителя, с които ще се чувствате тонизирани по здравословен начин:

1. Зелен чай

8 причини да замените кафето със зелен чай

Зеленият чай става все по-популярен в наши дни и има защо. Като изключим факта, че е с по-мек от кафето вкус, той е полезен за повече н...

Не можете да започнете сутринта си без чаша ароматно кафе? Опитайте да се събудите с чаша зелен чай, който има достатъчно кофеин, за да даде тласък на предстоящия ви ден, но без да ви изнервя. Освежаващата напитка е и полезна за здравето, според Надин Тейлър, регистриран диетолог и автор на книгата „Зелен чай-тайната за здравословен живот”. „Зеленият чай съдържа полезни съставки, богати на антиоксиданти, които пречистват организма и се борят с различни причинители на болести”, споделя още тя.

2. Ядкови шейкове

Ядките имат високо съдържание на протеини и фибри, които ги прави изключително полезни за организма. Според изтъкнатия диетолог Ангела Пифер, шейковете с ядки са далеч по-полезни от тези с мляко и масло, като спомагат да бъде нормализирана кръвната захар и актуализират кръвообращението в организма, което спомага и за събуждането ви.

3. Чай от женско биле

Няма как да не оцените предимствата на женското биле. Дръзкият вкус на напитката наподобява горчивото кафе, но всъщност не съдържа кофеин. Този чай подпомага функцията на надбъбречните жлези, които се борят с нивото на стрес в организма. Женското биле увеличава енергията и подпомага функцията на мозъка, добавя д-р Линда Уайт и Стивън Фостър, автори на книгата „Билкова аптека”.

Защо да съхраняваме кафето в хладилника

Учени от университета на Бат (Великобритания) са изяснили, че съхраняването на кафейните зърна в хладилник прави напитката по-вкусна и ...

4. Сок от пшенична трева

Този природен енергитик е известен с наличието на важни за тялото витамини, минерали и хранителни вещества. Изключително питателен, сокът има характеристики като лесна смилаемост, бърза асимилация и висока концентрация на енергизиращи организма съставки.

5. Чай от сибирски женшен

Сибирският женшен има доста горчив вкус и ако не можете да понесете вкуса му, можете да го подсладите с лъжичка мед. Билковата напитка стимулира концентрацията и премахва симптомите на умора.

Останалите здравословни алтернативи на кафето вижте ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно