3 начина да бъдете здрави и щастливи всеки ден

5096
3 начина да бъдете здрави и щастливи всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Както е известно, ежедневието влияе на физическото състояние на човек, на душевното му състояние, както и на усещането за щастие и удовлетворение. Известният руски парапсихолог Сергей Николаевич Лазарев сподели своите изследвания върху правилното подреждане на ежедневието, което кара човек да се чувства щастлив и окрилен.

1. Станете рано

12 храни, които са ОТРОВА за черния дроб

Заболяванията на черния дроб и жлъчката са често срещани. Някои от причинителите на тези заболявания са екологични проблеми, лекарства ...

За никого не е тайна, че е нужно да се събуждате рано, за предпочитане преди изгрев слънце. Веднага след събуждането не трябва да натоварвате мислите си с неприятности и притеснения. В идеалния случай е по-добре да отделите време за медитация, да останете насаме с вътрешното си усещане и да освободите всичките си мисли.

В противен случай можете да активирате съзнанието толкова много, че то да не може да спре. Ако чувствате, че трябва да свършите някаква нова работа, мисълта може да ви накара да почувствате тежест. И ако се страхувате от тази тежест, тогава работата започва с неприятно усещане, тоест ние се насилваме да я свършим.

Трябва по-спокойно да се отнасяте към всеки проблем. Всеки проблем може да бъде решен, изисква да ми се отдаде енергия. Следователно, ако искаме да решим всичко наведнъж, тогава ще изпитваме тежест, депресия. Никога не трябва да се заемате с целия проблем наведнъж. Той може да бъде разбит стъпка по стъпка и тези стъпки могат да бъдат изпълнени по-лесно.

2. Умерено хранене

Какво още помага за щастието и усещането за хармония? За усещането за лекота и щастие помага, ако не преяждаме. Яжте точно половината от това, което сте сложили в чинията си, съветва nur.kz.

Защо се чувствате зле в определени часове на деня

Енергията Ци преминава през вътрешните органи по различно време на деня, потиска или стимулира работата на системите, кръвоносните съдо...

Способността да ограничаваш нуждите и инстинктите си, способността да бъдеш радостен и спокойно да възприемаш света, способността да живееш със сърцето си, а не само с главата си, помага на човек да остане млад и здрав. За съжаление не всички и успяват. Редовната практика обаче помага да се усъвършенства това умение.

3. Ритуали за лягане

Преди да си легнете, не се препоръчва да гледате детективски истории, политически програми и други телевизионни предавания, в които всички се опитват да се окалят един друг.

Всеки спор е желание да си помогнем да открием истината. Човек не трябва да доказва невинността си на друг, а трябва да помага на опонента да разбере истината. Смисълът на всеки спор е развитието, законът на единството и борбата на противоположностите.

Единството е желанието да помогнем за осъзнаване на истината, а не да покажем на другите колко сме прави. Въпреки това, във всички телевизионни предавания хората спорят, за да предизвикат интереса на обществеността и да спечелят рейтинг.

Езикът може да „разкаже“ от какви болести страдате

Езикът на човек е в състояние да даде най-точната информация за състоянието на здравето му. Според наличието на плака, нейния цвят и ко...

Затова преди лягане не трябва да има мисли, спорове, телевизионни програми. Необходими са релаксация, общуване, пиене на чай с любими хора, уединение и сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com