4 храни за повишаване на енергията

18436
4 храни за повишаване на енергията
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че освен със способността си да регулират нервната система и да насърчават енергията, бананите са известни и с високото си съдържание на калий. Последното облекчава мускулното напрежение и предотвратява усещането за глад.

Съществува списък с 5 полезни и здравословни храни за повишаване на енергията.

Невероятните ползи от консумацията на ориз

Оризът осигурява бърза и незабавна енергия, регулира и подобрява работата на червата, стабилизира нивата на захар в кръвта и забавя про...

За да сте в крак с неистовия ритъм на живот, тялото ви се нуждае от енергия. През повечето време, обаче се чувстваме изтощени от натоварения си ежедневен график.

Разбира се, може да има много причини за появата на такива неразположения, но във всеки случай ще е от полза да се храните с определени храни. Такива, които да ви дадат сила и да подобрят състоянието ви.

Често избираме храни, които са много вредни за здравето ни, например с високо съдържание на захар или други вредни компоненти. Ето защо в тази статия ще ви предложим 5 храни, които бързо да повишат енергията.

1. Овесени ядки

Овесените ядки могат да повишат енергията мигновено. Поради тази се препоръчва да се консумират за закуска, защото овесените ядки ще ни дадат сили за активен работен ден. Овесените ядки са чудесна храна, защото съдържат много фибри и здравословни въглехидрати, които също са източник на енергия. И най-важното е, че тази каша може да се яде всеки ден, без опасения за странични ефекти.

7 причини да ядете ябълки всеки ден

В сезона на най-много плодове в двора и по магазините, есента ще ни зарадва и с изобилие от сортове ябълки. Известно е, че ябълките им...

2. Банани

Бананите са чудесен източник на енергия. Те съдържат много калий. Могат незабавно да предизвикат прилив на енергия, а калият е много полезен за мускулите, особено за хора, които активно се занимават със спорт или вдигат много тежести. Наред с това калият предотвратява спазми и други мускулни увреждания и спомага за регулирането на човешката нервна система. Яденето на два банана на закуска ще ви помогне да останете концентрирани и нащрек през целия ден.

3. Риба

Рибата съдържа омега-3 мастни киселини. Особено богати на тях са риби като тон, сьомга, пъстърва и сардини. Мастните киселини са отличен и най-важното бързодействащ източник на енергия. Наред с това включването на риба във вашата диета ще има положителен ефект, върху паметта и нервната система. Този продукт ще ви помогне да увеличите толерантността си към стреса. Именно рибите ще ви помогнат да се отървете от депресията и да подобрите фокуса си. Ако вашата закуска се състои от сандвич с риба тон, бъдете сигурни, че ще сте енергични през целия ден.

4. Яйца

Колко яйца може да изядете, без да навредите на здравето си (ЧАСТ II)

Яйцата са най-ефективният ценови източник на холин, витамин А и витамин D. Това може да е краят на статията и с чувство на удовлетворе...

Въпреки че много хора смятат, че яйцата са вредни за тяхното здраве, всъщност този продукт е много полезен и дори необходим за нашето тяло. Яйцата са богати на протеини, здравословни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти. Те са жизненоважни за нормалното функциониране на човешките органи. Яйцата спомагат за увеличаване на енергията и повишават нивото на нашата концентрация. Хапването на поне едно яйце на закуска ще ви зареди с енергия за през целия ден.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com