4 продукта, които буквално съсипват лицето ви

8055
4 продукта, които буквално съсипват лицето ви
Снимка: iStock/Guliver

Кажете ми какво ядете и аз ще ви кажа откъде идват всички проблеми с кожата на лицето.

Неправилното хранене ще увеличи бръчките и бледия тен. Сигурно неведнъж сте чували, че прекалената употреба на коктейли прави тена блед и застарял. Знаете ли, че млечно лате може да е отговорно за тъмните кръгове под очите и петна по брадичката? Или фактът, че от шоколада могат да се появят бръчки по челото и между веждите?

Някои групи храни са особено вредни: глутен (богати на глутен храни), млечни продукти, захар и алкохол. Всеки вреди на тялото по свой собствен начин, допринасяйки за признаците на стареене на кожата като дефекти, подпухналост, промени в тонуса на кожата, преждевременни бръчки или загуба на еластичност.

Винено лице

Типични симптоми: изразени линии или зачервяване между очите, увиснали клепачи, разширени пори, дехидратирана кожа с мрежа от капиляри по бузите, зачервени бузи и нос, дълбоки назолабиални гънки.

Тези характеристики се виждат по лицата на жени, които пият по чаша или две вино почти всяка вечер, но подобни признаци на стареене и кожни проблеми могат да бъдат причинени от всякакъв вид алкохол.

Алкохолът дехидратира кожата, което влошава външния вид и допринася за появата на множество фини линии и бръчки. Най-засегнати и задълбочени са носогубните линии, преминаващи от носа към устата. Но това може да бъде коригирано и изравнено веднага щом спрете да пиете и възстановите рехидратацията на кожата.

Захарно лице

Скраб със захар за гладка кожа

Сигурно знаете, че веднъж месечно клетките на кожата ни се регенерират естествено – мъртвите клетки падат и се образуват нови. С ...

Типични симптоми: Линии и бръчки по челото, торбички под очите, стягащо лице, възпалени места и / или пъпки по цялото лице, изтъняване на кожата, сив / блед тон на кожата.

Ако вашата диета е пълна със захар и храни с високо съдържание на въглехидрати като сладкиши, сладкиши и бял ориз, за ​​кожата ви ще бъде трудно да остане млада.

Проблемът е, че захарта предизвиква процес, наречен гликиране - това е, когато излишните молекули глюкоза се прикрепят към колагена, правейки опънатите, еластични колагенови влакна твърди и негъвкави.

В резултат на това кожата увисва и множество линии и бръчки се появяват преждевременно - особено под очите, където кожата е най-тънка и загубата на еластичност е по-очевидна.

Намаляването на захарта в менюто ще има незабавен и траен ефект върху кожата на лицето. За най-добри резултати премахнете напълно излишната захар: избягвайте сладкиши, бисквитки, плодови сокове, рафинирани въглехидрати и преработени храни.

Ако имате мазна кожа, изключете тези продукти от козметичната си чанта

Експертите в областта на козметиката предупреждават, че притежателите на мазна кожа трябва да бъдат изключително внимателни при избора ...

Млечно лице

Типични симптоми: Подути клепачи, торбички и тъмни кръгове под очите, малки бели петна / точки и подутини по брадичката.

Тези симптоми показват, че тялото ви се бори с храносмилането на мляко и млечни продукти като сирене, кисело мляко и сметана. Лактозата в млякото е една от най-често срещаните непоносимост към храни.

Чаша мляко може да съдържа коктейл от повече от 20 хормона и химикали, някои от които се срещат в природата, докато други са това, с което са хранени кравите: антибиотици, противовъзпалителни и противогъбични лекарства и болкоуспокояващи.

Ако подозирате, че млякото е свързано с неприятни симптоми и стареене на кожата на лицето ви, направете почивка от всички видове млечни продукти за три седмици - положителният резултат от състоянието на кожата на лицето ви може да ви изненада.

4 грешки при грижата за кожата, които причиняват акне

Причината за появата на акне не винаги е хормонална. Понякога пъпките се появяват по съвсем банални причини. Най-често допускаме грешки...

Глутеново лице

Типични симптоми: Подпухнали червени бузи, тъмни старчески петна или петна около брадичката.

Много от нас са чувствителни към глутена, протеин, който се съдържа в пшеницата, ръжта и ечемика. Най-често може да повлияе на лицето, като го направи подпухнало.

Никаква козметика, никакъв пилинг не могат да премахнат симптомите на „глутеновото лице“ - само като изключите глутена от вашата диета.

Пийте повече вода, яжте храни, богати на фибри, и подпухналостта ще отшуми, тонът на кожата ще се нормализира и накрая ще видите красивата линия на собствените си скули.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com