5 храни, които ще ви помогнат да отслабнете без диети и упражнения

37330
5 храни, които ще ви помогнат да отслабнете без диети и упражнения
Снимка: Pixabay

Лятото съвсем наближава, а вие е време да влезете във форма и да се погрижите за тялото си. Важно е да се храните здравословно и да се движите повече.

Това е максима, с която много голяма част от жените са запознати. Има няколко храни обаче, които ще забързат метаболизма ви и ще ви помогнат да отслабнете, без да се налага да спазвате диета или да правите упражнения.

10 златни правила за храненето, които трябва да следвате

За да се чувствате добре, трябва да се храните здравословно. На това ни учат от малки, но до колко го спазваме. Световно известната Инд...

Ако искате да отслабнете само с помощта на хранителните продукти, ето кои са храните, които ще ви помогнат с това предизвикателство:

1. Сьомга - освен нея, полезни са и всички други мазни риби, които имат много високо съдържание на омега-3 мастни киселини. Рибата ще ви задържи сити доста дълго, защото е отличен източник на качествен протеин. Също така рибата намалява нивата на кортизол в организма. Това е хормонът на стреса, заради който се складират мазнини в организма. Рибата е изключително полезен хранително продукт, чрез който можете да осигурите на тялото си много важни витамини и минерали, в същото време не е много калорична.

2. Яйца - те са изключително полезни, защото съдържат много протеин и полезни мазнини. Яйцата могат да ви помогнат при свалянето на излишните килограми, защото те са нискокалорични. Също така те ще ви задържат сити доста дълго време. Полезно е да закусвате яйца, може би ще почувствате глад много късно, което със сигурност ще ви помогне да свалите излишните килограми.

3. Кафе - любимата напитка на изключително много хора, не само освежава и събужда рано сутрин, но и може да ви помогне да изгорите излишните мазнини. Кафето забързва метаболизма, а това няма как да не ви помогне в борбата с излишните килограми. Също така, кафето ще ви направи много по-енергични. Благодарение на това ще се движите значително повече и ще изгорите много повече калории. Тонизиращият ефект също ще ви помогне да се движите повече и да изразходвате повече енергия.

Най-нискокалоричните храни, които са подходящи за диетата ви

Съвременните жени все по-често се подлагат на различни диети, в които се стремят да приемат възможно най-малко калории. Ако и вие спазв...

4. Зелен чай - нека започнем с факта, че зеленият чай съдържа изключително много кофеин, което, както вече споменахме, ще ви съдейства за повече движение. Също така зеленият чай съдържа епигалокатехин галат. Това е много важен антиоксидант, който ще ви помогне да изгорите излишните мазнини, особено върху коремната област. Също така този чай ще ви помогне да намалите нивата на "лошия" холестерол и да подобрите инсулиновата чувствителност. С него ще подобрите здравето на сърдечно-съдовата си система.

5. Артишок - листата на това растение съдържат изключително важен антиоксидант, наречен цинарин. Той може да ви помогне да се справите с изключително много здравословни проблеми, включително и наднорменото тегло. Напоследък все повече нашумява вкусната крем супа от артишок, в която буквално ще се влюбите. Тя ще ви помогне да постигнете мечтаното тяло много бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com