X
 
 

5 знака, че в тялото ви са се натрупали токсини

17744 0
photo of 5 знака, че в тялото ви са се натрупали токсини
Снимка: iStock/Guliver
Токсините се трупат ежедневно в нашето тяло и ако достигнат определено ниво, могат да доведат до тежки болести. Кои обаче са симптомите за прекалено голямо натрупване на токсини в организма? От BrightSide дават няколко примера.

Имате "мозъчна мъгла"

Ако се чувствате замаяни, объркани и не можете да се концентрирате дори сутрин, след като сте се наспали, в тялото ви може да са се натрупали вредни токсини. Те предизвикват редица реакции, които "изсмукват" основните витамини и минерали, с помощта на които организмът ви трябва да функционира. Нещо подобно на това, което се случва, когато налеете нискокачествен бензин в колата си.

Миришете неприятно

Диетолог: Токсините се изчистват чрез прием на много течности

Приемът на много течности помага за изчистването от токсините. Това каза диетологът проф. Донка Байкова пред "Фокус". По думите й, за ...

Взели сте сутрешния си душ, нанесли сте дезодорант и въпреки това в метрото хората се отдръпват, когато се приближите до тях. Познахте: токсините могат да ви накарат да миришете неприятно. Когато се усвояват, те произвеждат газове и миризми, които се отделят през порите ви и се разнасят като отвратителна смрад.

Заспиването става все по-трудно

От една страна, натрупването на токсини ви кара да се чувствате изтощени, а от друга - може да развали съня ви. Безсънието пък води до сериозни здравословни проблеми.

Последните два знака ще откриете в Expert.bg!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители