6 храни, които горят мазнините ви

30700
6 храни, които горят мазнините ви
Снимка: Pixabay.com

Различните видове диети и хранителните режими нашумяха изключително много. Все повече хора свалят килограми с помощта на тренировки и здравословно хранене. Но, ако искате да свалите мазнини, трябва да обърнете специално внимание на това с какво се храните.

Определени видове храни не просто са здравословни, но и имат силата да ви помогнат да свалите излишните мазнини. Включете ги в менюто си и много скоро ще забележите резултатите в огледалото.

4 храни, които да НЕ ядем през лятото

Хранителните натравяния през лятото са доста често срещано явление. Почти толкова, колкото слънчевите изгаряния. Едно хранително натрав...

Ето кои са храните, които топят мазнини:

1. Ананас - една от най-добрите храни, които можете да приемете преди тренировка. Ананасът ще ви помогне да изгорите множество калории. Той е богат на много фибри и въглехидрати, което означава, че ще ви даде енергия, достатъчна за една пълноценна тренировка. Също така ананасът съдържа голямо количество вода, което ще хидратира тялото ви достатъчно. Можете да хапвате ананас преди всяка тренировка. Ще се чувствате значително по-добре и ще ви помогне да свалите ненужните килограми много по-бързо.

2. Лимонов сок - всички сте запознати с множеството полезни свойства на лимона. Може би обаче не знаете, че той засилва метаболизма ви, ако го приемате преди физическа активност. Препоръчително е да пиете чаша вода с половин изстискан лимон, 15 минути преди началото на тренировката ви. Той ще забърза метаболизма ви и ще ви помогне да изгорите много повече мазнини.

3. Банани - те съдържат изключително много въглехидрати и фибри, което означава, че ще ви дадат достатъчно енергия. Те са перфектната храна преди началото на тренировката. Ще ви заситят и ще ви дадат нужните витамини. Много специалисти съветват да хапвате банан преди началото на тренировката. Един средно голям банан осигурява около 12% от препоръчителния Ви дневен прием, само 105 калории. Влакното е важно за поддържането на редовни навици на червата и играе жизненоважна роля в здравето на храносмилателната система. Консумирането на големи количества фибри дори е свързано с намален риск от сърдечни заболявания, дивертикуларно заболяване и някои видове рак. Адекватният прием на фибри също е свързан с намалено телесно тегло.

Супер храните, които лекуват

Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я избегнете, като използвате антибиотични алтернативи, когато е възможно. Включ...

4. Овесени ядки - много голяма част от специалистите твърдят, че овесените ядки са едно от най-добрите оръжия в борбата с наднорменото тегло и изгарянето на мазнините. Това се дължи на съдържанието на фибри в овесените ядки. Те ще ви дадат нужната енергия. Когато имате достатъчно енергия, вие сте способни да дадете всичко от себе си за тренировката, тоест да изгорите максимално много мазнини. Специалистите препоръчват пълнозърнестите овесени ядки, защото те ще ви заситят, няма да покачат кръвната ви захар и няма да усетите неприятното усещане след хранене.

5. Плодове и ядки - тази комбинация е наистина много добра. Това е така защото плодовете и ядките съдържат различни полезни вещества, които в комбинация са наистина уникално полезни за тялото ви. Специалистите препоръчват да съчетавате храни, които са богати на фибри с храни, които са богати на полезни мазнини и протеини. Подобна комбинация, която можете да си приготвяте преди тренировка са бадеми и ябълка. Наистина много вкусна комбинация, която ще даде на тялото ви всички нужни вещества.

6. Черен шоколад - Тъмният шоколад има впечатляващо въздействие върху това как тялото синтезира мастни киселини, като по този начин намалява храносмилането и абсорбцията на мазнини и въглехидрати. В резултат на това човек, който яде шоколад, изпитва чувство на ситост. Номерът е да изберете правилния вид шоколад. Придържайте се към тъмен шоколад, който съдържа най-малко 70% какао.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com