6 храни, с които винаги ще сте здрави

27795
6 храни, с които винаги ще сте здрави
Снимка: Pixabay.com

И все пак преди всичко, здравето е най-важно. Всеки човек иска да е здрав, а ние знаем как да го постигнете, само чрез консумирането на някои храни редовно.

Организма се нуждае от въглехидрати, протеини и мазнини в съответните пропорции. Ако искате да сте здрави и да се чувствате добре, то трябва на първо място да се погрижите да се храните здравословно.

България е 12-та в Европа по смъртност заради неправилно хранене

България е на 12 място в Европа по смъртност, причинена от неправилно хранене. В изследването на университета „Фридрих Шилер&rdqu...

Ето ги нашите предложения за храни, които ще ви гарантират здраве:

Плодове

Абсолютно всички плодове са много полезни за здравето ни. Какъвто и плод да консумирате, давате много витамини на тялото си. Дори можете да си правите смутита с различни плодове, зеленчуци и ядки. Става доста вкусно, а и е много полезно. Все пак някои плодове са по-полезни от други. Например портокала съдържа много витамин С, а банана съдържа много калий и фибри. Ето защо, опитайте се да замените шоколадовия десерт с плод. Същото важи и за зеленчуците. Постарайте се в ежедневието ви да има поне няколко порции плодове и зеленчуци, за да осигурите на тялото си здравето, от което се нуждае.

Ядки

Ядките също са много полезни за здравето, но трябва да ги консумирате сурови, защото при преработката им и добавянето на различни подправки, много от полезните им свойства изчезват. Изберете микс от любимите ви сурови ядки и заменете с тях следобедния десерт. Ще се почувствате много по-сити и ще осигурите на тялото си ценни, хранителни вещества.

8 храни, които потискат апетита

Апетитът е желанието да се приема храна, за да се задоволяват нуждите на тялото ни. Доста често не сме гладни, просто си втълпяваме, че...

Броколи

Като цяло трябва да хапвате много зеленчуци, по 5 порции на ден. Те изграждат силен имунитет и предпазват от болести. Тук ще споменем, че едни от най-полезните зеленчуци са броколите. Те съдържат много манган, цинк, желязо, витамин С, магнезии, калии. Броколите са идеално оръжие срещу стреса, също така са богати на протеини и фибри, а имат и противовирусно действие, заради съдържанието на селен. Можете да ги добавите във всяко едно ястие като гарнитура, например задушени или пък като салата преди основното ястие.

Риба тон

Тя съдържа много протеини и има ниско съдържание на калории. Можете да я използвате за основа за ястие или дори да я хапвате просто така, върху филийка. Можете да замените всяка една риба с риба тон. Тя е лесна за приготвяне и много вкусен начин да си набавите необходимите хранителни вещества.

Сьомга

6 храни, които да НЕ ядем на закуска

Закуската е едно от най-важните хранения за днес, за това трябва добре да помислите какво е редно и какво не е да хапвате рано сутрин. ...

Перфектната вечеря определено включва сьомгата. Тя не съдържа много калории и е изключително полезна и здравословна. Тя съдържа важните за мозъка витамин D и омега 3 мастни киселини. Комбинирайте сьомгата със задушени зеленчуци, за да вечеряте наистина здравословно ястие. Тя съдържа и много важни за тялото протеини.

Яйца

Те са изключително полезни и съдържат много протеини. Яйцата могат да се приготвят по толкова много различни и интересни начини, че можете да измисляте нови рецепти с тях всеки ден. Много хора ги смятат за трудносмилаема храна, но това не е така. Те са изключително полезни за здравето ни. А и са чудесен източник на протеин, в случай че не обичате месо. Ето защо, консумацията на яйца е много важна, ако искате да бъдете здрави.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com