7 правила за по-лесно отслабване

7614
7 правила за по-лесно отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Сваляне на 5 килограма за 10 дена? Забравете за тези примамливи обещания. Който иска да отслабне за постоянно, трябва да следва прост и ясен план. Задължително – без гладуване.

Вижте 7 правила, които ще ви помогнат да отслабнете по-лесно:

План за калориен прием

С тази закуска ще свалите минимум 4 кг за 1 седмица

Каквото и да си говорим, закуската си остава най-важното хранене за деня и ви съветваме никога да не я пропускате, без значение дали ст...

Най-важното и просто правило в отслабването е, че трябва да горим повече калории, отколкото приемаме. За да няма йо-йо ефект, дневният калориен дефицит трябва да се движи в здравословни норми. Както и да е съчетан с допълнителни промени в начина ни на живот. Можете да отслабвате здравословно като зачеркнете от менюто си от 300 до максимум 500 калории на ден. В противен случай тялото може да получи сигнали за недохранване и да последва постоянно чувство на глад. Разделете дневното си меню на повече порции и лесно ще регулирате апетита си.

Балансирано и разнообразно хранене

Гладуването и лесното отслабване са несъвместими. Важна стратегия при свалянето на килограми е балансираното хранене. Задължителни са основните макронутриенти – въглехидрати, мазнини, протеини. И микронутриентите, които откриваме в плодовете и зеленчуците – минерали, витамини, антиоксиданти. 

Ограничаване на простите въглехидрати

Когато целта ни е да отслабнем лесно, сложните въглехидрати са добре дошли на масата. Към тях спадат пълнозърнестият хляб, овесените ядки, кафявият ориз.

Ето как да изчислите идеалното си тегло

Темата за идеалните женски и мъжки пропорции тревожи не едно и две поколения учени и просто любители на естетичното. Няма човек в света...

Добре е да избягвате простите въглехидрати – рафинирана захар, бяло брашно, сладки изделия, джънк фууд, газирани напитки. При консумацията им кръвната захар бързо се покачва, а гладът ни за вредни храни нараства.

Пълното лишаване от сладки продукти обаче може да има обратен ефект. Веднъж седмично можете да консумирате любимия си десерт. През останалото време заменете сладките с любимите си плодове или шоколади с над 80 % съдържание на какао.

Достатъчно вода

Започнете със ставането сутрин и не спирайте да пиете вода през целия ден. Тя е жизнено важна за всички органи и всички процеси в тялото. Средната консумация на вода трябва да е над 2 литра на ден. Включете в менюто си и храни, които допълнително хидратират тялото – супи, краставици, диня, маруля, домати. Избягвайте напитки с добавена захар и алкохол, защото те само ще забавят процеса на отслабване.

Спокойствие по време на хранене

Отвара от стафиди пречиства черния дроб и топи килограмите

Нездравословната диета и алкохолът съсипват нашия черен дроб, клетка по клетка. Той е единственият орган в тялото ни, който не боли, до...

Бърза порция овесени ядки пред телевизора или един сандвич напът към метрото? Този начин на хранене не е добра идея, ако искате да отслабнете. Яжте бавно и спокойно – така ще бъдете по-съсредоточени в самия процес и навременно ще усетите естествено чувство за ситост.

Изграждане на мускулатура и движение

Редовният спорт ще задвижи изгарянето на мазнините и ще подсили мускулатурата. Най-лесно е да започнете с кардио тренировки. Ако целите по-сериозни резултати в дългосрочен план, можете да комбинирате кардиото със силови тренировки. Освен да изваяте стегнати бицепси и плочки на корема, с тях можете да изградите и основна мускулна маса, която допълнително активира изгарянето на калории.

Достатъчно сън

Пълноценната почивка през нощта в дългосрочен план стимулира обмяната на веществата и изграждането на мускулна маса. Ако спите по-малко от 6 часа на денонощие или постоянно се будите, тялото ви няма да има необходимото време да се регенерира. Освен това, при липса на сън сме по-предразположени към преяждане с вредни храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com