7 причини да ядете банани ВСЕКИ ДЕН

20415
7 причини да ядете банани ВСЕКИ ДЕН
Снимка: iStock/Guliver

Здравословната храна понякога наистина не е особено вкусна, но това със сигурност не важи за бананите. Освен, че са много вкусни и засищащи, те са и изключително полезни.

Съдържат множество витамини и минерали. Бананите могат да ви помогнат изключително много, стига да ги консумирате достатъчно редовно. Полезно е да ядете по два банана на ден. Защо ли?

Ето няколко причини:

1. Ще бъдете по-енергични - в състава на бананите присъства и толкова важното вещество калий, който може да ви предпази от мускулна треска. Също така бананите са способни да ви заредят с много енергия, достатъчна за една добра интензивна тренировка.

2. Съдържат много важни витамини - бананите съдържат много важен витамин от В група-витамин В6. Той помага на организма да произвежда аминокиселини, хемоглобин и инсулин. Също така бананите съдържат витамин С.

3. Можете да ги използвате за диета - освен че са изключително вкусни, бананите са подходящи за диета. С тях много лесно можете да свалите излишните килограми. Бананите създават чувство за ситост и дълго време след консумацията им, няма да чувствате глад. Също така те съдържат скорбяла, която нормализира нивата на кръвната захар и увеличава чувствителността към инсулина. Както знаете, ако инсулинът ви е регулиран, ще можете да свалите килограми много по-лесно.

4. Подобряват храносмилането - бананите се усвояват и преработват много лесно от организма. Те съдържат скорбяла, която директно попада в дебелото черво, защото не се храносмила. В дебелото черво бананите служат за ефективна хранителна среда за полезните бактерии. Банани могат да се консумират дори при проблеми със стомаха. Те наистина могат да ви помогнат много.

5. Подобряват настроението - бананите съдържат трипофан, с помощта на който се произвежда "хормонът на щастието"-серотонин. Тоест два банана на ден са напълно достатъчни, за да се чувствате щастливи и заситени. Също така бананите съдържат магнезий, който също подобрява настроението. Бананите могат да ви помогнат да заспите по-лесно.

6. Няма риск от анемия - знаете, че анемията е наистина много неприятна, нали? Тя е възможно да се появи, ако се намали броят на червените кръвни клетки и нивото на хемоглобина спадне. Желязото спомага за производството на червени кръвни клетки, а в бананите се съдържа желязо. Също така, както вече споменахме, бананите съдържат и витамин В6, който регулира нивата на глюкоза в кръвта.

7. Кръвното ви налягане ще се нормализира - тъй като бананите съдържат голямо количество калий, артериалното ви налягане ще се върне към нормалното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com