8 храни, които стават вредни, ако ги затоплим повторно

38413
8 храни, които стават вредни, ако ги затоплим повторно
Снимка: Pixabay.com

Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат определени щети върху организма ни?

За да се възползваме максимално от полезните свойства на храната, ние трябва да я консумираме на момента или да избягваме повторното ѝ затопляне, тъй като то може да се окаже вредно за нашето здраве. Ето и причините, разяснени от Framar.bg.

Храните, които зареждат мозъка ни

Много са неразкритите тайни на човешкия мозък, но учените са успели да установят кои храни стимулират мозъчната дейност, зареждат ни с ...

Цвекло

Съдържанието на нитрати в цвеклото е полезно за човешкия организъм, с изключение на моментите, в които този натурален продукт преминава през топлинна обработка.

Пиле

Високото ниво на протеини в пилешкото месо може да причини проблеми с храносмилането, ако продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако наистина желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено.

Картофи

Храните, които да избягваме, когато сме болни

Вероятно храната не е първото нещо, за което мислите, когато се борите с грипа или стомашния вирус. Но в крайна сметка именно от хранат...

Колкото по-дълго време престояват картофите, толкова повече тяхната хранителна стойност намалява, което в крайна сметка може да превърне ястието в токсично за организма.

Гъби

Гъбите винаги трябва да се консумират след приготвянето им, тъй като съставът на протеините в тези натурални продукти може да се измени и да доведе до проблеми с храносмилането.

Спанак

Повторното затопляне на спанака е опасно, поради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза.

Най-скъпата подправка в света завладя Родопите

Най-скъпата подправка в света, шафранът, вече се отглежда и в Кърджалийско. Въпреки всеобщото схващане, че грижите за него са трудоемки...

Яйца

Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие трябва да отбягвате повторното затопляне на варени или бъркани яйца, тъй като консумацията им може да се отрази на стомаха ви.

Целина

Целината не бива да се претопля, също както спанака, тъй като тя съдържа високо количество нитрати. Този натурален продукт се добавя предимно към супи и други ястия и в случай че вие искате да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зеленчук от тях преди обработка.

Ряпа

Храните, които не трябва да комбинирате

Случвало ли ви се е да ви е толкова вкусно, че дори вече да сте се нахранили да не можете да спрете да си похапвате, понеже сте си сгот...

Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат вредни за здравето, ако продуктът се консумира непосредствено след повторното му претопляне.

Следващият път, в който отидете към хладилника, с цел да си претоплите нещо за ядене, погледнете списъка с неподходящи храни, за да направите услуга на храносмилателната си система, като я защитите от "прегряване".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com