Билката, която предпазва черния дроб и забавя процеса на стареене

73579
Билката, която предпазва черния дроб и забавя процеса на стареене
Снимка: Thanasis Papazacharias / Pixabay

Най-доброто решение, когато се храните, е възможно най-често да посягате към естествените продукти, сред които си струва да обърнете внимание на белия трън. Растението има силни детоксикиращи свойства. Помага за прочистване на черния дроб и защитава клетките от токсините, с които жлезата се справя всеки ден.

В края на краищата ролята на черния дроб е да пречиства тялото, но има нужда и от подкрепа от ваша страна. Белият трън е чудесен избор за нея. Растението помага и за инхибиране на процесите на преждевременно стареене на клетките. Какво трябва да знаете за белия трън?

Тези симптоми със стомаха издават проблеми с черния дроб

В повечето случаи на мастна чернодробна болест липсват специфични симптоми и пациентите дори не предполагат, че имат проблеми с черния ...

Черният дроб е най-голямата ни жлеза и изпълнява редица важни функции в човешкото тяло. Дори хора, които не са свикнали да обръщат внимание на здравето си са наясно, че не си струва да товарят твърде много черния си дроб. Въпреки че има регенеративни способности, тъй като пречиства организма от токсини, черният дроб не е неразрушим. Трудно е да се говори за храносмилателен комфорт и добро качество на живот, когато черният дроб започне да отказва. Затова е по-добре да действате превантивно и да не му навреждате повече от необходимото.

Функции на черния дроб

Черният дроб участва в повечето от хранителните процеси. Той играе важна роля в метаболитните процеси, не селективно, а цялостно. Той обуславя метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините. Той е своеобразен склад на енергиен материал, както и на редица микроелементи, включително витамини A, D и B12 и желязо.

Черният дроб участва в производството на жлъчка, която е от съществено значение за храносмилането на мазнините. Изпълнява изключително важна имунна функция – инхибира токсичните ефекти на патогенните микроорганизми. Правилното му функциониране определя състоянието и ефективността на имунната система.

Този орган е от решаващо значение за детоксикацията и прочистването на тялото от всякакви токсини, намиращи се в храната, стимулантите и лекарствата. Всички те могат да бъдат доста сериозна тежест за него. Химическите добавки за силно преработени храни, активните вещества и съставките на лекарственото покритие, никотинът, алкохолът и други психоактивни вещества могат ефективно да нарушат функционирането му. 

Ако пиете тези витамини, черният ви дроб винаги ще е ЗДРАВ

За да изпълнява тялото си правилно всички функции, е необходимо ежедневно да приемаме нужните хранителни вещества под формата на витами...

Всичко, което ядем, пием и вдишваме, преминава през клетките му, включително замърсителите на околната среда. Вместо да чакате смущения в работата и чернодробни дисфункции, си струва да вземете превантивни мерки и да включите бял трън в ежедневното меню.

Бял трън - как се приема

Включването на бял трън в ежедневната ви диета не е особено взискателно. На вкус е ненатрапчив. Можете да го ядете самостоятелно с вода, да го добавите към кисело мляко, сутрешна каша, да го поръсите върху сандвичи, да го добавите към салати, ястия на ориз, пържоли или тестени изделия. Профилактично една чаена лъжичка бял трън на ден е достатъчна за защита на клетките и подпомагане функционирането на черния дроб.

Бял трън помага на претоварен черен дроб

Всички живеем в силно замърсена среда и консумираме несъвършена храна. Става дума не само за силно преработени или вредни продукти, но и за зеленчуци и плодове с по-ниско качество. 

Напитка с овесени ядки за чист черен дроб - как се приготвя и как се приема

Овесените ядки оказват отличен терапевтичен и прочистващ ефект върху целия стомашно-чревен тракт и черния дроб. Те съдържат огромно кол...

Противно на външния вид, не е нужно да преяждате с чипс и да консумирате алкохол, за да може черният ви дроб най-накрая да каже: „стига!“. Затова му подарете подарък и купете пакетче бял трън за левчета. Създайте си навика да ядете малка порция всеки ден. За да е ефективно лечението, то не трябва да продължава по-малко от месец.

Бял трън: Лечебно действие

Белият трън не само стимулира регенерацията на старите, но и производството на нови чернодробни клетки. Лечебните свойства на белия трън са резултат от съдържащия се в него силимарин, който стабилизира клетъчните мембрани на хепатоцитите и по този начин ги предпазва от токсини и подпомага регенерацията. Той предотвратява увреждането на чернодробните клетки, като предотвратява залепването на токсините по повърхността им.

Белият трън забавя процесите на стареене на клетките

Растението понижава възпаленията, възстановява вътрешния баланс на организма и потиска токсичното действие на свободните радикали. Той ограничава развитието на цивилизационни болести, причинени от тяхното присъствие и процесите на преждевременно стареене на клетките. Не само кожата, но и мозъка.

Лекар разкри тайната на здравия черен дроб

До голяма степен не само здравето, но и дълголетието ни зависи от състоянието на нашия черен дроб.  "При проблем с този орган сим...

ВНИМАНИЕ! Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист. Препоръчваме ви под никаква форма да не прибягвате до самолечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com