Ето какво се случва с тялото ни, ако ядем по три яйца всеки ден

74839
Ето какво се случва с тялото ни, ако ядем по три яйца всеки ден

Знаете ли какво се случва с тялото ни, ако ядем три яйца всеки ден? Сега ще научите!

Здравни организации по целия свят преди години започнаха да съветват да не се ядат яйца, тъй като имат високи нива на холестерола. Според здравните експерти, както авокадото и кокосовото масло, яйцата съдържат високо количество мазнини, което ги прави опасни за нашето здраве.

Скоро беше напълно опровергано това твърдение. Доказано беше, че тези три храни, особено яйцата са изключително полезни за здравето и сега ще Ви покажем защо.

Едно яйце съдържа 180 – 186 мг холестерол, докато на черния дроб може да генерира 1000-2000 мг холестерол дневно. Ако Вашата диета е богата на храни с високи нива на холестерол, черният дроб се адаптира и въпреки яденето на яйца, нивата на холестерола няма да се повишат.

Хранителни вещества

Изтеглят от пазара заразени с птичи грип яйца, въпреки че били безопасни

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип. Те са от ферма за кокошки в добричкото с. Дончево. Консумаци...

Яйцата са богати на витамини А, В6 и Е, тиамин, рибофлавин, фолиева киселина, желязо, фосфор, селен, магнезий и много други. Не са много храните, която съдържат всички тези хранителни вещества.

Холестерол

Вярно е, че яйцата съдържат холестерол, но от добрия – тип HDL, който не е опасен за Вашето здраве. Напротив, това е много полезно, защото той помага на тялото да произвежда витамин D и хормони като тестостерон, естроген и кортизол. Добрият холестерол HDL не запушват артериите както лошия холестерол. Напротив, HDL ги почиства и предпазва съдовете от атеросклероза и други сърдечно-съдови заболявания. Нещо повече, HDL предотвратява натрупването на лошия холестерол.

Холин

Чували ли сте за холин? Това е важно хранително вещество, съдържащо се в яйцата стимулира развитието на мозъка и поддържа паметта. Той е предшественик на невротрансмитера ацетилхолин, и че е жизнено важен за бременните жени, защото намалява риска от развитие на аномалии в плода.

Интересни факти за яйцата, които може би знаете

Яйцата са важна част от менюто ни, но знаем ли всичко за тях. Ето няколко интересни и не толкова известни факта за най-консумираната хр...

Добро зрение

Яйцата са много полезни, когато става дума за зрението, защото те съдържат високи нива лутеин и зеаксантин, които понижават риска от дегенерация на макулата и предпазват очите от вредните UV лъчи. Тези мощни каротеноиди намаляват риска от катаракта с цели 50%.

Яйцаподхранва мускулите

Яйцата са отличен източник на протеини – само в 2 яйца се съдържат еднакво количество протеини като част от месото, но без мазнината и киселинността. В много диети се препоръчва да се ядат само белтъците, но в жълтъка се съдържа половината от количеството на протеин в яйцата.

Подхранва костите

История за пъдпъдъци и яйцата им

Кой може без яйца? Ако се замислите, всъщност никой. И като храна, и като отличителна привичка на характера, яйцата са много важна част...

Яйцата изобилстват от съдържание на витамин D и калций – основни хранителни вещества, които са от изключително значение за здравето на костите. Витамин D позволява по-добро усвояване на калций в организма, а самия калции е необходим за адекватното съсирване на кръвта, нервните сигнали и мускулни контракции.

Подпомага отслабването

Някои от Вас все още избягват яйца, докато са на диета, но това е погрешно. Яйцата съдържат много хранителни вещества, които ви карат да се чувствате напълно сити за по-дълго. От друга страна, яйцата са с ниско съдържание на калории, което ги прави добро допълнение към всяка диета. Според проучвания, проведени от списанието на Американския колеж по хранене и списанието The International Journal of Obesity хапвайки яйца за закуска няма да чувствате глад през деня и ще Ви се яде по-малко. Това от своя страна допринася за загуба на излишни килограми и редукция на мазнините в тялото.

Всички тези хранителни предимства доказват, че яйцата не само не са вредни, но и че те допринасят изключително за здравето ни при редовната им консумация.

източник: delo.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com