Храните, които ще ни помогнат да се възстановим след грип

9262
Храните, които ще ни помогнат да се възстановим след грип

В момента много голяма част от хората са с грип, а той доста лесно се предава от един човек на друг. За съжаление можете да сте полуболни доста дълго време, за това ще трябва да се погрижите за организма си.

Като за начало избягвайте близък контакт с кихащи, кашлящи колеги и приятели. Ако вече сте преминали през грипа, в момента организма ви е слаб и много лесно ще се заразите и цялата история ще се повтори. Трябва да помогнете на организма си да се справи.

Ето как:

Почивайте повече

Опитайте се да изместите всички задачи, свързани със стрес за следващата седмица например. Спете повече, правете неща, които ви забавляват, почивайте си и се отдайте на релакс. Можете да се раздвижите някъде, особено когато времето навън е слънчево и приятно, това ще засили кръвообращението ви. Увреденият от грипа организъм се нуждае от чист и свеж въздух. Също така по този начин ще доставите витамин Д на тялото си, който е много важен за имунната система. Той е полезен за имунитета и също така е естествен антиоксидант.

Изхвърлете вирусите

Направете си топла вана и релаксирайте дълго време, наслаждавайки се на приятните аромати и горещата вода. Добавете различни масла и аромати, за да е още по-приятно. Същия ефект ще има и сауната. Погрижете се да изхвърлите вирусите и токсините от себе си.

Мийте ръцете си редовно

Правилното лечение на грипа в няколко прости стъпки

Пикът на грипната епидемия ще бъде достигнат тези дни, а много хора се тълпят пред лекарските кабинети още с първото вдигане на темпера...

Наоколо има много боледуващи, за това трябва да миете ръцете си често. По този начин ще премахвате бактериите от тях. Също така не споделяйте храната и водата си с вече болни, защото вероятността да се заразите пак е огромна. Грижете се двойно повече за хигиената си.

Много е важно да се храните правилно и здравословно след като сте боледували от грип. Можете да се доверите на българското кисело мляко, което е доказано най-полезният хранителен продукт след грип. За разлика от него обаче, останалите млечни продукти не са подходящи точно в този момент, защото образуват слуз в организма, за това се опитайте да ги избягвате максимално. И нека не забравяме чесъна, който също е много полезен против грип и настинки.

Джинджифила и меда също са много подходящи, те ще засилят имунната ви система. Ако обичате пикантно, то сега е най-правилния момент да започнете да го добавяте все по-често. Зеленият и билковият чай ще дадат на тялото ви антиоксидантите, които са нужни след боледуване. Ако не обичате чай, можете да го замените с чаша прясно изцеден фреш, който ще ви даде много витамини.

Опитайте се да се храните с разнообразни храни, за да доставите на организма си всички нужни хранителни вещества. Има обаче и такива, които задължително трябва да избягвате, ако наскоро сте боледували. Като например сладките тестени изделия, които предизвикват гниене в червата и образуване на токсини, а това само ще забави оздравителния процес. Опитайте се да не се храните с пакетирани и готови храни, защото химията, която съдържат няма да повлияе добре на здравето ви и със сигурност няма да ви помогне.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com