Избягвайте тези храни за закуска, тъй като могат да съкратят живота ви

24356
Избягвайте тези храни за закуска, тъй като могат да съкратят живота ви
Снимка: Pixabay

Закуската е едно от най-важните хранения за деня и това го знае всяко дете. Тя трябва да бъде богата на полезни хранителни вещества и да съчетава в себе си различни компоненти. Сред тях са протеините, въглехидрати, фибри и полезни мазнини.

Не винаги обаче закуската е толкова здравословна, колкото си го мислим. Дори да закусвате всяка сутрин зърнена закуска, това не значи, че се храните здравословно. В много подобни закуски има значително количество добавена захар. Дори да са представяни като здравословни, в състава си те далеч не са такива.

Консумацията на такива закуски може да доведе до високо кръвно налягане, диабет, омазнен черен дроб и други заболявания. Ако избирате това за закуска, то е важно да четете етикетите. Избирайте между пълнозърнести закуски или такива направени от овесени ядки. Ако искате да направите закуската си сладка – то можете да добавите пресен плод към нея или няколко капки мед.

ТОП предложения за добро здраве

Със сигурност знаете, че здравословната закуска е най -важното хранене за деня. Неговата задача е да стимулира цялото тяло да работи еф...

Палачинките са друга закуска, която е обичана от всички. Дори да ги направите от брашно, което е не двойно преработено, добавянето на различни шоколади, захари и други, я прави вредна и крие здравословен риск. В палачинките се съдържат наситени масла от различен произход, които биха повишили холестерола или триглицеридите в кръвта.

В палачинките може да има също така и преработена захар. Тя се съдържа най-често в различните миксове, които са лесни за приготвяне, но са вредни. Те от своя страна могат да отключат диабет, проблеми с черния дроб и други усложнения.

Преработени меса също са голям избор на много хора за закуска. Сред тях влизат различните колбаси като бекон, шпекови салами, наденици и други. Те са богати на соли, наситени мазнини и консерванти. По принцип в малки количества те са допустими, но в големи могат да предизвикат различни здравословни проблеми. Сред тях са проблеми със сърцето, бъбреците, чернодробни и други.

За да бъдете сигурни, че закуската ви е здравословна и включва всички полезни вещества, то включете повече плодове, зеленчуци, неподсладени овесени ядки, пълнозърнести храни, яйца, авокадо, маслини и други. Избягвайте продукти, които са с наситени мазнини, захар, сол и други неща, които са добавени. Следете и енергийната стойност, както и въглехидратите, особено грамажа, които посочват захарта.

Следвайки тези неща и избягвайки всички вредни, които посочихме. Така ще можете да набавите полезни вещества от закуската, но и няма да навредите на здравето си и тялото. Така ще имате енергия през целия ден и ще сте сити, но без да имате угризения, че сте прекалили с вредни неща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com