Как да изберем точната диета?

2442
Как да изберем точната диета?
Снимка: Thinkstock

Целта на всички диети е една и съща – намаляване на теглото. До желания резултат може да се стигне, спазвайки различни принципи. Но понякога ни се струва, че стриктно се придържаме към препоръките на диетата, а ефектът не идва или пък е минимален.

Обикновено хората, които са решили да спазват диета, избират подсъзнателно онази, която им се види най-лесна. Този извод е направен след наскоро проведено проучване. В Америка са проведени различни експерименти и анкети по темата, но опитът сочи, че нещата стоят по същия начин в световен мащаб.

Всяка една диета е базирана на снижаване до минимум на калорийния прием, а скоростните резултати се дължат именно на това. Всички знаем обаче, че колкото по-бързо се случи отслабването, толкова по-вероятно е бързо да си върнем загубените килограми и да се стигне до така нежелания йо-йо ефект.

Каква диета трябва да спазвате според зодията си

Проучването сочи, че всъщност между резултатите от диетите има минимална разлика и изборът на хранителен режим всъщност не оказва почти никакво влияние на реалната загуба на килограми.

Резултатите сочат, че онези, които са участвали в експеримента, подбират диетата се, като се ориентират към онези, които предлагат най-голямо отслабване и същевременно са такива, които не изискват прекалено големи усилия при задържането на килограмите след това. Задържането всъщност е не по-малко трудно от това да ги свалим.

Изследването не е обхванало по-широк спектър от различни показатели, като например нивото на холестерола. Когато става въпрос за хранителен режим, спазван по лекарско предписание, тогава нещата стоят по различен начин.

8 навика, които ви пречат да отслабнете

Най-разпространените диети до голяма степен се застъпват. Когато говорим за намаляване на калориите до около 1500 дневно, обикновено винаги става въпрос за стриктното хранене всеки ден по едно и също време и избягване на сладкиши, всякакви тестени изделия и газирани напитки.

Това, което всеки трябва да направи, е да намери точната диета, която да отговаря на неговите предпочитания и възможности. Търсете онази, която ще подейства добре на вас, а не обезателно някоя от популярните диети. Преди това трябва да сте наясно със своето здравословно състояние и да хапвате нещата, които са най-подходящи за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com