Как куркумата влияе на мъжкото здраве

19276
Как куркумата влияе на мъжкото здраве
Снимка: iStock/Guliver

Куркума за мъже

Куркумата е много популярна на пазара днес. Добавя се към храната и се прави на таблетки. Много изследователи наистина смятат тази подправка за една от най -здравословните. Куркумата се предлага за лечение на стомашни язви, депресия и дори рак.

Подправката подобрява притока на кръв и има много силно противовъзпалително действие. Редица ефекти са свързани с метаболизма на въглехидратите.

Но в чист вид куркумата се абсорбира слабо в кръвния поток. Най-ефективно е да се използва в хранителни добавки. Можете да подобрите свойствата на куркумата под формата на подправка, ако я комбинирате правилно с други храни.

Сварете мляко, добавете куркума и черен пипер. Можете също да добавите мед. По този начин ще имате златна напитка, която ще ви помогне да предотвратите много заболявания. Пиперинът, който е част от черния пипер, активира куркумина, а млякото помага на тялото да го усвои по-добре. Основното е, че подправките са с високо качество. Добрата куркума има ярко оранжев цвят. Ако подправката е бледа, най-вероятно е стара.

Ако смятате, че подправката е фалшива, опитайте с експеримент. Налейте вода в чаша и изсипете куркума в нея. Ако водата стане ярко оранжева и утайката на дъното стане жълта, подправката е истинска. Но в случай, че куркумата се окаже жълта, а на дъното е бледа или дори с бяла утайка, не се колебайте. Това е фалшификат!

Джинджифил за мъже

В допълнение към куркумата, розмаринът е много търсен: подобрява функционирането на дихателната система. Босилек, риган и копър - намаляват отоците. Кайенският пипер ускорява метаболизма, без да ви кара да се чувствате гладни. А джинджифилът също е много полезен за здравето на мъжете. Нормализира нивата на тестостерон.

Шафран за мъже

Друга мъжка подправка е шафранът. Той не само засилва потентността, но и облекчава синдрома на махмурлука. Но основният недостатък на подправката е високата цена. Шафранът е много скъпо удоволствие.

Канела за мъже

Щипка от тази подправка подобрява метаболизма и насърчава свалянето на килограми. Но това е само ако канелата е истинска: тя расте в Цейлон и не може да бъде евтина.

Некоректни търговци продават Касия вместо канела. Тя има голяма и твърда кора. Истинската канела е много къдрава, тънка, лесно може да се начупи и ако се опита, има сладък вкус.

Можете също така да проверите качеството на смляната канела у дома. За да направите това, просто капнете няколко капки йод в праха. Истинската подправка трябва да стане синя. Но ако стане черна, това е фалшификат. По -добре е да го изхвърлите в кофата за боклук. Факт е, че касията съдържа кумарин, от който се прави отрова за плъхове. В големи дози може да причини гадене и главоболие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com