Какъв е пътят към отслабването

9470
Какъв е пътят към отслабването
Снимка: iStock/Guliver

Лятото се завърна, а с него и мисълта у много хора какво да направят, за да влязат бързо във форма за басейна или плажа. Едни тръгват на фитнес, други ограничават храненето, трети започват диети. Всичко това обаче само в съвкупност може да доведе до правилни резултати. Това каза в интервю за БГНЕС фитнес инструкторът Бранимир Кенанов, който успява да помогне на много хора да се преборят с наднорменото тегло и грешното хранене.

„Неяденето е временно решение за сваляне на килограми, което когато бъде прекратено бързо възвръща килограмите, та дори натрупва и в повече. По принцип храненето забързва метаболизма. Следователно - ако хапваме правилната храна, на малки порции и често, ние забързваме метаболизма, който с грешната храна и с малкото ядене сме го „приспали“. Така той ще бъде „събуден“ и ще изразходваме ненужните калории като ги преработваме в качествена мускулна маса“, обясни Кенанов.

Диетолози разкриха тайната на храненето за жените над 40 години

В менюто на жените над 40 години всяка седмица трябва да има най-малко 30 растителни продукта. Освен това храненето трябва да съдържа и...

Според него може да си позволяваме изключения с храните от време на време, но това не трябва да се случва често и трябва да е в ограничени количества.

„Освен храната е много важно и с какво я приемаме. Дали консумираме алкохол или бира“, казва инструкторът, който разработва и хранителни режими.

„Не трябва да ядем пържени неща, въглехидрати като тесто, сладки изделия, оризови и бобени култури. Те доста пречат на изчистването на тялото от мазнините и задържат водата в организма. Когато се ограничат тези изкушаващи храни нещата се случват по-бързо- не задържаме вода, по-бързо изхвърляме вредните вещества, което спомага за възвръщането на добрата фигура“, уверен е треньорът.

Той е категоричен, че няма излишен килограм, който да не може да бъде свален.„Постоянство, търпение, правилна храна, лишения и нещата се получават“, разкрива рецептата на успеха и добавя, че когато решим да влезем във форма трябва да следваме 5 стъпки.

3 начина да се храните здравословно, когато нямате време

Всички знаем какво е да си много зает и последното нещо, за което да имаш енергия след работа вечер е готвенето. С многото задачи и зад...

„Първо трябва да си поставим влизането във форма за цел и да мислим в тази посока. Няма нещо, което не е постижимо, просто трябва яснота затова какво точно искаме и как да го постигнем. След това трябва да разберем какво правим грешно по отношение на храненето, консумирането на течности, спортуването, съня и пр. На трето място – трябва да потърсим съвета на експертите и да ги изпълняваме. Следва най-важното – поддръжката на постигнатото и накрая ни остава да се наслаждаваме на живота в по-здравословната си форма“, чертае пътя към успеха инструкторът и подчертава, че важна роля в тази мисия играе и спортът, чийто ефект не трябва да бъде подценяван.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com