Колко вода е нужна на тялото ни спрямо теглото (част II)

9452
Колко вода е нужна на тялото ни спрямо теглото (част II)
Снимка: pixabay.com

Как да пием вода правилно

По правило количеството течност, което пиете, е важно, наред с режимът на пиене. Би било напълно погрешно да се изпие цялата дневна норма за кратък период от време: това ще нанесе удар върху работата на сърцето и бъбреците.

За да съставите правилно режим на пиене за отслабване, изчислете необходимото количество вода и го разпределете през целия ден, спазвайки следните правила:

1. Изпийте чаша вода със стайна температура на гладно, за да стартирате храносмилателната си система.

2. Препоръчително е да замените закуските между основните хранения с 2 чаши чиста вода. Тялото ще похарчи 24 килокалории за тяхната обработка: това стартира процеса на отслабване.

3. Препоръчително е да изпиете чаша чиста вода 10-15 минути, преди хранене. Това ще намали апетита ви и обема на храна, която ядете.

4. Не пийте след хранене. Пиенето на течности, без да вреди на храносмилането е допустимо само 20-30 минути, след хранене.

5. Супи, кафе, чай  и други напитки не са заместител на водата.

6. Водата между хранения се пие бавно и не се съчетава с плодове.

7. Не е желателно да се пие вода час време, преди лягане, но е важно да се консумира между вечеря и лягане.

8. В случай на чести стресови ситуации и докато спазвате диета, тъй като това е стрес за организма, се препоръчва да се пие минерална вода, съдържаща магнезий (най-малко 100 mg на 1 литър). Този микроелемент е с успокояващ ефект. Той намалявайки възбудимостта на нервната система.

Навикът да се консумира определено количество вода може да се изгради от и на всяка възраст. Това ще е от полза за тялото. Този навик се развива постепенно. За начало е достатъчно да поставите бутилка вода на видно място: в кухнята, на работния плот, до компютъра. Погледът периодично ще пада върху нея и ще напомня да приемате течност. За някои работи „естетическият“ метод. При него, водата се изсипва в красива чаша, която хваща вниманието и подтиква подсъзнателно към консумация.

Дни за пиене на гладно

Колко вода е нужна на тялото ни спрямо теглото (част I)

Отдавна е известно, че тялото се състои средно от 70% вода. Ролята ѝ е да осигурява гладкото функциониране на тялото. Водата в организм...

Диетолозите препоръчват да се използват дни на гладно във водата за отслабване. За целта разделете необходимото количество въз основа теглото си на 8 равни порции и пийте през деня.

Един гладен ден в средата на седмицата (в пика на натоварванията), според психолозите, ще е от полза за интензивно прочистване на тялото, премахване на токсините и подобряване на общия тонус в тялото. Наред с това ще позволи да отслабнете с 1-2 кг. Не бива да се увличате в гладните дни, тъй като това може да доведе до липса на витамини.

Лимонената вода се използва и за гладни дни. Лимоновият сок ускорява разграждането на мазнините, а витамин С, съдържащ се в цитрусовите плодове, подпомага кръвоносната и нервната система по време загубата на тегло. Приготвянето на лимонова вода е просто. Достатъчно е да вземете парче пресен лимон и да поставите в съд с гореща вода, след това покривате контейнера с капак и оставете за 10-15 минути.

Тялото усвоява лесно подобна вода на фона на отказа за ядене. Такова разтоварване, не се препоръчва за хора с проблеми с храносмилателната система: лимонената киселина провокира производството на стомашен сок.

Водата е източник на правилното функциониране на всяко същество. Човекът не прави изключение. Един прост контрол върху водния баланс не само помага за отслабване, но и поддържа ефективността, подобрява кожата, косата, тонуса на тялото и нормализира храносмилането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com