Кучето ще реши проблемите ти със съня

5467
Кучето ще реши проблемите ти със съня
Снимка: iStock/Guliver

Повечето собственици на кучета разрешават на домашните си любимци да се качват в леглото им и дори да спят там, въпреки че част от тях не си го признаят. Ако имаш куче или обмисляш да си вземеш такова, запознай се с няколко съществени причини да споделяш леглото си с домашния си любимец – това ще ти помогне за редица неща, които ще ти помогнат за редица неща, които ще решат проблемите ти със съня. Кучето безспорно е най-добрият приятел на човека.

1. Кучетата са в състояние да намалят чувството за тревожност и безпокойство, а това ще улесни заспиването

НИКОГА не консумирайте тези храни преди сън

Отново се въртите в леглото си, чувствате се зле и не можете да заспите? Знаете ли, че можете да си причините сериозен дискомфорт само ...

Кучетата са популярни с това, че намаляват нервността и помагат на хора с тежки тревожни разстройства. Най-малкото, грижата за кучето кара собственика да излиза навън и да живее пълноценно живота си, но също така създава спокойствие през деня и вечерта. Ако позволиш на кучето си да спи в леглото ти, това може да ти помогне да спиш по-добре и да се чувстваш по-спокойна.

2. Кучетата ни помагат да се чувстваме защитени

Когато човек си вземе куче, обикновено започва да се чувства по-сигурен. Дори и декоративните породи са в състояние да те предупредят за предстояща опасност с лай, дори и да не могат да те защитят. А колкото по-близо го допуснеш да е до теб, толкова повече се засилва чувството за сигурност. Така, ако кучето е до теб в леглото, ще можеш да заспиш много по-лесно

3. Кучетата обожават да бъдат глезени

Кучето винаги ще е много щастливо и благодарно, когато му позволиш голяма близост с теб. Това, че виждаш щастливо едно от любимите ти създания ще ти донесе доза щастие преди сън.

Пастата за зъби и още 6 виновника за безсънието

Виновниците за безсънието, което ни измъчва, присъстват в почти всеки дом. За някои от тях дори не предполагаме, но всички те пречат на...

4. Кучетата даряват уют и топлина

Възглавниците и меките завивки са уютни и топли, само че те въобще не могат да се сравняват с топлината, която е в състояние да ти даде едно куче. Меката му козина и обичта му са незаменими. Доста от собствениците си признават, че пускат кучетата да спят в леглото им, за да ги топлят през нощта. Даже и едно малко кученце ще те накара да се чувстваш доста по-удобно.

5. Кучетата гонят депресията

По абсолютно същия начин, по който облекчават чувството за тревожност, е доказано чрез изследвания, че кучетата са в състояние да намалят симптомите на депресия при всеки човек. Този домашен любимец предлага безусловна любов, а това, че има за кого да се грижиш, те кара да се чувстваш още по-добре. Много специалисти твърдят дори, че кучетата намалят високото кръвно налягане. Тези неща ще ти помогнат да спиш още по-добре.

Нека обобщим - кучетата помагат при безсъние. Този проблем може да бъде много сериозен и даже може да доведе до сериозни или хронични здравословни проблеми. Част от тях са затлъстяване и диабет, затова, ако имаш проблем със съня, трябва възможно най-бързо да потърсиш решение. Един чудесен вариант е да оставиш кучето си да спи до теб. Това като цяло е добре за психическото ти здраве. Ако основните причини за  безсънието ти са притеснения или тревожност, като просто позволиш на косматия си приятел да си легне до теб в леглото, ще ги пребориш с лекота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com