Лечебно гладуване – ползи и вреди за здравето

34354
Лечебно гладуване – ползи и вреди за здравето
Снимка: iStock/Guliver

Лечебното гладуване - за него са изписани безбройни книги, статии, материали. За това и тук няма да открием топлата вода, но ще се спрем на някои основни и доказани факти и правила. И да се уточним - под гладуване разбираме този режим, при който тялото получава енергия основно от вода, чай, прясно изцедени сокове.

Какви са ползите от гладуването?

Лечебното гладуване осигурява дълбока и трайна детоксикация. Както добре знаем,в тялото на човек се натрупват огромни количества шлаки. Те са в резултат на редица външни фактори - отрови в храната, пестициди, антибиотици, вредни напитки, тежки метали, замърсен въздух и много други. Всичко това води буквално да задушаване на клетките, които спират да функционират правилно и това води след себе си много нежелани последици, започващи от кожни проблеми, загуба на енергия и в края на редицата - дори тежки заболявания. Методите да се справите с тези проблеми са много, но едно продължително гладуване наистина е един ефикасен и доказан метод. Със сигурност ще ви отърве от шлаките и натрупаните излишни килограми през годините.

Лечебното гладуване помага за излекуването на редица тежки заболявания. Това е логичното следствие от предходната точка. Абсолютен факт е, че т. нар. "нелечими" заболявания се лекуват точно с лечебен глад. Той успешно се справя с различни бъбречни заболявания, тежки увреждания на черния дроб, жлъчката, проблеми с храносмилането и какво ли още не! Има случай на хора, преборили се с тумор дори! Но трябва да се знае, че всичко това трябва да се следи от компетентно лице, защото покрай някои болести се появяват и други и може да се каже, че едно гладуване може да стане наистина опасно! Затова - умната!

Пазете се от тези хора, те са енергийни вампири

Гладуването дава тласък към духовно израстване. Тук изхождам от идеята, че духовната същност на човека е също така нормално нещо, изначално заложено и в момента, в който се отървем от физическата болка в телата ни, ние отново си спомняме кои сме. По време на самото гладуване всеки един от нас може да получи дълбоки и уникални духовни преживявания.

До тук всичко звучи чудесно, но нека сега да видим какви са вредите от гладуването.

Гладуването вкарва тялото ни в режим на сериозен стрес. Това не е неговия обичаен режим на действие и то изпада в истинско бедствие. Тялото има съвършен механизъм, който се саморегулира и стартира редица спасителни процеси. Напрактика тялото започва програма за натрупване на мазнини. Ние буквално му казваме: "храна няма". То обаче отговаря: "добре, значи ще пестим"!

Метаболизмът също се забавя. Заради съхраняването на енергия за "черни дни", тялото стартира програма "бавен метаболизъм", защото знае, че храна няма да има скоро.

Запомнете, че гладуването не е метод за отслабване! Със сигурност няма да отслабнете трайно и качествено. Не и с гладуване!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com