Минерален фон дьо тен: най-подходящият за лятото

2526
Минерален фон дьо тен: най-подходящият за лятото
Снимка: depositphotos.com

Топлото време вече е факт и лъчите, които смело пробиват облаците, осезаемо се отразяват по кожата. Това лято заложете на козметика, която ще се погрижи за равномерния тен и в същото време ще я обгърне с перфектна грижа.

Със сигурност сте чували за минерални фон дьо тени повече от веднъж. Ако не сте имали шанс да ги опознаете по-добре, обърнете им малко внимание. По какво се различават от традиционния продукт?

Минералният фон дьо тен е съвременна козметика, която не само изглажда кожата, но и се грижи за нея. Както подсказва името, съставът му се основава на естествени минерали - той е семпъл и без излишни синтетични добавки. Това е абсолютно задължително за всички любители на екологични, вегетариански и вегански формули.

 

Най-важните компоненти на минералните фон дьо тени са:

Слюда (Mica). Това е естествена руда, която се откроява с красива, лъскава повърхност. Благодарение на това свойство се използва в козметиката - перфектно отразява и разпръсква слънцето, оптически изравнява кожата и минимизира видимостта на несъвършенствата.

 

Титанов диоксид (Titanium dioxide). Това е много ефективен филтър, който предпазва от вредното UVA и UVB лъчение и по този начин забавя разграждането на клетките и преждевременното стареене. Освен това, поради присъствието му в състава, продуктът не губи полезните си свойства под въздействие на висока температура.

 

Цинков оксид (Zinc oxide). Притеснявате ли се от акне и възпаление на кожата? Това съединение се използва от векове с голям успех за лечение на такъв тип проблеми. Има антибактериални и антисептични свойства и нормализира производството на себум. Почиства кожата, намалява склонността към черни точки и стимулира регенеративните процеси. Освен това е естествен слънцезащитен филтър.

 

Железен оксид (Iron oxide). Като компонент на минералните фон дьо тени се среща главно като пигмент. Природната композиция от няколко цвята ви позволява да получите както студени, така и топли нюанси. В зависимост от количеството в козметиката той осигурява разнообразно покритие - от почти прозрачно до много силно, както и елегантен, матов завършек.

 

Поради специализираната рецепта на минералните фон дьо тени, те са само в прахообразен формат. Консистенцията им е деликатна и лека като мъгла, благодарение на което не натоварва кожата и не запушва порите - това е идеален продукт за по-топлите дни. Намалява видимостта на фините бръчки и мимическите линии, визуално изглажда неравностите, а също така прекрасно изсветлява тена. Освен това е без спорни вещества, които можете да намерите в стандартните средства - минерални масла, парабени, силикони, консерванти и изкуствени оцветители.

Минералните фон дьо тени са идеални за всички, но хората с проблемна, комбинирана, чувствителна и зряла кожа ще бъдат особено очаровани от лечебните, успокояващи и регулиращи свойства.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com