Най-добрата диета за скоростно отслабване

8735
Най-добрата диета за скоростно отслабване
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има многобройни различни диети в днешни дни, всяка от които претендира за изключителност. Реално много от тях са устроени на най-простия и логичен принцип – намаляване на калориите. Има научно основание в това.

Периодичното гладуване е световно признато като една от най-ефективните диети за отслабване. То представлява метод не само за отслабване, а също така и мощен инструмент в помощ на борбата с хронични заболявания от роза на сърдечно-съдови проблеми и диабет.

Периодичното гладуване е наречено още фастинг. Има редица ползи за здравето, които са резултат от това, че организмът превключва към използване на въглехидрати, а после - на мазнини, които по време на глад се превръщат в основен източник на енергия.

Не е случайно или пък напразно това, че диетата в днешни дни е изключително популярна. Тя се афишира широко и подлежи на обсъждане в научното общество.

Съществуват редица варианти на гладуване, но при тях всъщност не става въпрос за начина, който си представяме обичайно - пълен отказ от ядене в рамките на поне едно денонощие.

Какъв шофьор сте според зодията

За един съвременен средностатистически човек е типично да употребява захари и въглехидрати, което всъщност е и основна причина за масовото затлъстяване. Поради прекомерно количество захар, включено в режима на хранене, може да се стигне до нарушена чувствителност към инсулина, което пък води след себе си още редица проблеми.

Това е причината много учени и диетолози да препоръчват практикуването на периодичното гладуване ежедневно, а не например два пъти седмично или пък няколко пъти в рамките на една година. Диетата може да успее да пренастрои организма ви и да го отучи от нуждата му от сладкото. Ежедневното периодично гладуване може да се превърне в стил на живот – тогава ползите, които ще извлечете от него, могат да бъдат максимални.

Ако всичко е наред със здравето, харесвате се и килограмите ви не са с много над нормата, можете спокойно да продължите да живеете по установения до момента начин. Но ако считате, че имате нужда от сваляне на килограми, без значение дали с цел по-добра визия или от здравословна гледна точка – може би фастингът е най-доброто решение за вас.

Фастингът всъщност е не толкова диета, колкото по-скоро – принципен режим на хранене. Успеете ли да се научите да се придържате постоянно към него, значително ще увеличите шансовете си за постигане и запазване на нормално, здравословно тегло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com