Най-нискокалоричните храни, които са подходящи за диетата ви

22239
Най-нискокалоричните храни, които са подходящи за диетата ви
Снимка: supichka.com

Съвременните жени все по-често се подлагат на различни диети, в които се стремят да приемат възможно най-малко калории. Ако и вие спазвате диети и се чудите какво можете да си хапнете, когато сте прекалено гладни, сте на правилното място. Ние подбрахме най-нискокалоричните храни, които напълно спокойно можете да включите в диетата си.

Ето ги и тях:

Портокали

Както може би сте запознати, портокалите съдържат мощния антиоксидант-витамин С, който е изключително важен за имунната ви система. Те съдържат и много малко калории, което ги прави страхотни за диета.

Целина

Тя е изключително богата на много важни витамини, като например А, К, С, В6. Също така целината е богата на вода и фибри. Напоследък много популярен е сокът от целина, които върши чудеса с фигурата и кожата.

Цвекло

То е източник на много важни вещества, като желязо, мед, магнезий, калий, йод и витамините С, В1, В2, В12. Цвеклото е много полезно, особено при смяната на сезоните, когато имате нужда от повече витамини за да бъдете здрави. В същото време нямат много калории и са чудесно решение при диета.

Аспержи

Те са много полезни за здравето на сърцето ви, можете да ги хапвате, за да се грижите за доброто му състояние. Аспержите са богати на витамини от групата В и фолиева киселина.

Сурово зеле

То също е доста нискокалорично и е източник на калий, фибри и витамините А, С и В4. То е чудесно решение при диета, защото е идеално за салата.

Тиквички

Те са естествен диуретик. Те също така са полезни за цялостното ви здраве. Влияят добре на сърцето и очите. Също така са чудесни за диетата ви. Хубавото при тях е, че можете да ги използвате по много различни начини. Единственото, което трябва да направите, е да изберете любима рецепта с тиквички.

Домати

Те също са много полезни за сърцето ви и достатъчно нискокалорични, за да ги включите в диетата ви. Богати са на витамини, минерали и лутеин. Полезни са не само за диетата, но и за кожата.

Броколи

Въглехидратни храни, подходящи за диета

Всяка жена е спазвала диети,които обикновено са свързани с изключване на въглехидратите от ежедневното меню. Но дали това е полезно за ...

Детоксикацията на тялото нашумява все повече, а броколите са перфектният зеленчук за тази цел. Богати са на фибри, селен и витамин С и са подходящи за диетата ви и за цялостното ви здраве.

Ябълки

Доброто храносмилане е много важно са успеха ви по време на диета, а ябълките помагат за добро храносмилане. Включете по една-две ябълки на ден в диетата си и веднага ще забележите разликата.

Ряпа

Тя помага при контрола на кръвното налягане и кръвната захар. Също така е богата на ензими, витамини и минерали. Но има още полезни ефекти, като например противовъзпалителния и ефект и стимулирането на жлъчката.

В коя част на деня трябва да ядем отделни храни, за да не пълнеем

Освен правилото ябълките да се консумират само сутрин, диетолозите съветват в коя част от деня трябва да се консумират други храни, защ...

Къдраво зеле

То има свойството да укрепва имунитета и е богато на множество витамини, които имат огромно значение по време на диета.

Диня

Бързият метаболизъм също е много важен по време на диета и много жени се стремят да забързат своя. Динята има точно това толкова важно свойство, тя ще забърза метаболизма ви. Също така тя изчиства тялото от токсините.

Карфиол

5 вредни храни, от които трябва да се откажете

Замисляли ли сте се, за това до колко правилно се храните? Напоследък в супермаркетите и като цяло навсякъде около нас се продават прек...

Както вече споменахме, храносмилането е важно, особено по време на диета. Ако имате проблеми с него, можете да се доверите на карфиола.

Лимони

Те имат детоксикиращ ефект и ще ви помогнат да свалите ненужните килограми. Те също са изключително полезни за храносмилането и повишават имунитета.

Краставици

Те съдържат голямо количество вода и поддържат водният баланс в организма. Също така пречистват тялото от токсините и му осигуряват много важни витамини и минерали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com