Неврохирург от световна класа консултира безплатно в България

5460
Неврохирург от световна класа консултира безплатно в България
Снимка: Медикъл Караджъ

Проф. д-р Селчук Пекер е един от най-търсените неврохирурзи в Турция и сред най-опитните специалисти в света в областта на радиохирургията и лечение с Гама нож, ще консултира безплатно пациенти в София на 24 и 25 януари 2020 г. Заедно с него у нас пристига и проф. д-р Фериха Йозер, невролог от екипа на проф. Пекер, известна с успехите си в лечението на болестта на Паркинсон и други двигателни нарушения.

В дългогодишната си кариера проф. Селчук Пекер е натрупал опит в радиохирургията с над 9000 пациенти, което го нарежда сред най-опитните специалисти в света. Публикувал е 109 статии в реномирани научни журнали. Представил е над 180 презентации на международни и национални симпозиуми. Към момента работи в Университетска болница „Коч“( Koç University Hospital) в Истанбул, където разполага с последно поколение Гама нож – Gamma Knife Icon. Гама нож се използва за лечение на доброкачествени(тумор на хипофизата, хемангиобластоми, хордоми и много други) и злокачествени мозъчни тумори, артериовенозни малформации и двигателни нарушения. Основното предимство на Гама ножа е възможността за хирургично лечение без отворена операция, разрез, анестезия, болка и продължително възстановяване. Последното поколение Гама нож на Icon позволява лечение на пациенти с тумори над 3,5 см., както и стабилизиране на главата с маска вместо с метална рамка, както при предишните модели.

Освен при мозъчни тумори, екипът на болница „Коч“ се откроява и с успехите си при лечението на двигателни заболявания, включително тремори при болест на Паркинсон, дистония, есенциален тремор. При част от пациентите с такива диагнози медикаментозното лечение се оказва неефективно или предизвиква значителни странични ефекти. При част от тези пациенти може да се приложи хирургична намеса, която в зависимост от случая може да бъде три вида: дълбока мозъчна стимулация, RF термокоагулация или радиотерапия с Гама нож. Дали и кой хирургичен метод да се приложи решават екип от лекари, специализирани в лечението на тези заболявания.

Пациентите, желаещи да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Селчук Пекер и проф. д-р Фериха Йозер в София на 24-25 януари трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 402 или 0878 500 940, както и да предоставят всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Може ли да се ядат ягоди при диабет
Може ли да се ядат ягоди при диабет

Един от подходящите плодове за диабетиците са ягодите. Гликемичният индекс (индикатор, който отразява скоростта на увеличаване на глюкозата...