Перфектните напитки за начало на деня

15907
Перфектните напитки за начало на деня

Може би предполагате, че в тази статия ще пише за кафе, но всъщност ние не смятаме, че перфектната сутрешна напитка е кафето. Да, тя има стимулиращ ефект, но може да доведе до неприятни симптоми. Ако не можете да спрете да пиете кофеинови напитки, трябва поне да се опитате да се ограничите до 2-3 чаши кафе на ден.

Също така, преди да изпиете чаша кафе, изпийте чаша вода с лимон. Неприятните симптоми, до които може да доведе консумацията на кофеинови напитки са ускорен пулс, повишено кръвно налягане и постепенно пристрастяване.

Защо е полезно да правим джинджифилови сладки

Джинджифилът е подправка, която освен уникалния си вкус има и полезни свойства. Тя се прилага при проблеми с храносмилането, облекчаван...

Ако искате да промените начина си на живот и да спрете да пиете кафе сутрин, ето ги и напитките, с които можете да го замените:

1. Цикория - това е перфектният заместител на истинското кафе. Кафето от цикория не вдига кръвното и може да бъде консумирано дори от деца. Също така тази напитка е сладка, но не съдържа захар и е позволена за диабетиците. Цикорията е лишена от всички недостатъци на традиционната кофеинова напитка. Има ободрителен и общоукрепващ ефект, а това прави кафето от цикория перфектният заместител. Също така то е богато на витамините от група B, които укрепват нервната система.

2. Чай от джинджифил - неговото ободряващо действие дори трае по-дълго от това на кафето. Той е известен с многобройните си здравословни свойства като например подсилването на имунитета и стимулирането на кръвообръщението. Напитката от джинджифил ще ви зареди с енергия и ще ви направи работоспособни за дълги часове. Просто трябва да сварите парченце от това растение и да добавите подсладител по ваш избор.

3. Какао - една чаша е достатъчна за да ви зареди с енергия и да нормализира кръвното ви налягане. Можете да бъдете сигурни, че какаото не само ще ви разсъни, но и ще повиши нивата на серотонин в организма ви. Това е хормон, който веднага ще подобри и настроението ви.

Кой е най-мощният детоксикатор?

Джинджифилът е един от най-мощните детоксикатори. Той ви помага да засилите метаболизма си и да имате тонус през целия ден, позволявайк...

4. Сок от лимец - тази напитка набира все повече популярност, защото не само е много полезна, но и много вкусна. Тя има вкус на ядки и много голяма част от хората я харесват. Тази напитка може да тонизира тялото ви не по-зле от истинското кафе. Достатъчна е само една чаша сок от лимец, за да заредите тялото си с енергия, достатъчна за целия ден.

5. Чай от ройбос - той също е доста популярен в момента. Случвало ли ви се е да не можете да заспите след прекомерна консумация на кофеинови напитки? Да, случвало се е на всеки. Чаят от ройбос предпазва точно от проблеми като безсъние, също така от проблеми с имунната система и алергии. Той може да тонизира организма ви и в същото време да ви предпази от много проблеми.

6. Ръженото кафе - това е напитка, която е била позната на нашите баби в миналото. Въпреки това и в момента тя е достатъчно добра за заместител на кафето. Вари се в джезве и вкусът му е доста близък до този на истинското кафе, което може би ще се хареса на пристрастените към кофеина. Ръженото кафе спомага за отстраняване на токсините от тялото и има същия ефект като истинското кафе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Безплатни консултации с неврохирург в София

Тези 5 храни могат да предизвикат отравяне или алергии

Лекар: Това е най-вредната закуска за червата

Най-добрият плод за холестерола, който помага за отслабване

Кардиолог: Този витамин намалява лошия холестерол

Канела - какво ще се случи с червата ви, ако всеки ден ядете тази подправка

Най-добрият сутрешен навик за сърцето - кардиолог разкри какво прави всяка сутрин

Три лека от народната медицина за нормализиране на кръвното налягане

Специалисти: Яжте риба поне два пъти седмично

Как да определим, какво е здравословното количество вода, което трябва да пием

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com