Постоянният достъп до интернет води до депресия

9275
Постоянният достъп до интернет води до депресия

Хората, които имат постоянен достъп до интернет, се оказват изложени на по-голям риск от нарушения на съня, стрес и симптоми на психични заболявания, предупредиха учените от Университета в Гьотеборг в Швеция.

В изследването участват около 4100 доброволци на възраст между 20 и 24 години. Специалистите открили, че тези от тях, които най-интензивно използват интернет през смартфона, мобилния или лаптопа си, са по-застрашени от психични проблеми, предаде БГНЕС.

Депресията е свързана с чувството за вина

Депресията е свързана с чувството за вина, откриха учени от Университета в Манчестър. Твърденията на американските учени потвърждава т...

Основният съвет на изследователите е да използвате новите технологии по-умерено. Екипът от шведски учени е провел четири експеримента за влиянието на интернет върху младото поколение. Заключението е, че интензивната онлайн комуникация предразполага хората, особено младите, към депресия и други психични проблеми.

Експертите установили още, че все по-голям брой хора използват компютъра си и сърфират в интернет и през нощта. Препоръчва се да правите редовни почивки от монитора, ако работите на компютър през целия ден, както и да ограничите достъпа до интернет през телефона си.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com