Премахни торбичките под очите с тези етерични масла

11833
Премахни торбичките под очите с тези етерични масла
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

Торбичките под очите са изключително неприятни. Те са съсипват всяка визия и трудно се премахват. Част от причините за появата им са задържането на течности, недоспиването, консумацията на много сол, употребата на повече алкохол… Добрата новина е, че някои етерични масла могат да помогнат за намаляване и премахване на торбичките. Не е лошо предварително да направите консултация с дерматолог, фармацевт или продавач-консултант, който да ви даде съвет кои са подходящи за вас.

Здравец

Програма: Ето как можем да си предпазим очите при работа на дигитални устройства

Тази програма за деня може да се отнася за много хора, които по време на пандемията трябваше да се адаптират към работата от разстояние...

Етеричното маслото от здравец има силно стягащи свойства, минимизира подпухналостта на околоочната област и по-специално на клепачите и бръчките. Изследвания доказват, че това масло забавя признаците на стареене, освежава кръвообращението, както и синтеза на кожни клетки. Добре е да се прави комбинация с други масла, сред които кокосово масло или гел от алое вера.

Лавандула

Етеричното масло от лавандула е известно с успокояващия си ефект. То има богат състав от мощни антиоксиданти и забавя ефекта на стареенето, елиминира излишните течности, които причиняват торбички под очите. За да е ефективно, разтопете 1 с. л. пчелен восък на водна баня. Добавете 20 капки лавандулово масло и 1/4 чаша масло от бадем. Смесете старателно съставките, сложете в стъклена кутийка или буркан. Мажете всяка вечер зоната на околоочния контур с тази смес.

Розмарин

Полезни съвети при подпухнали клепачи

Очите са огледалото на душата, онази магия която съхранява младостта и никога не остарява. За да бъдат красиви и изразителни, е необход...

Етеричното масло от розмарин е подходящо за по-мазна кожа. То тонизира кожата и редуцира подпухналостта на кожата под очите. За да имате ефективно средство против торбички под очите, ще трябва да смесите 10 капки масло от розмарин с 10 капки витамин Е, 10 капки масло от жожоба и 1 супена лъжица масло от бадем. Нанесете върху кожата на околоочния контур, оставете 10-15 минути, изплакнете с хладка вода. Маслото от розмарин изравнява тена на кожата и я прави я свежа и тонизирана. Блясъкът на кожата е буквално видим.

Лайка

Знаем, че лайката има невероятен успокояващ ефект. В състава на етеричното масло от лайка се открива азулен, противовъзпалителното съединение, за което се предполага, че намалява подпухналостта. Добре е маслото от лайка да се комбинира с други масла, сред които бадемово масло и с получената смес може да масажирате зоната около очите и клепачите.

Шипка

6 естествени метода срещу торбичките под очите

Умората води не само до неприятни усещания, но се отразява и на визията ни. Който не се наспива хубаво, се събужда с торбички под очите...

Етеричното масло от шипка е една от перфектните грижи за кожата. То съдържа голямо количество витамин С, което е много полезно за кожата. То действа ефективно против стареенето, съдейства за намаляване на тъмните сенки под очите и подпухналостта. Добре е да се комбинира с кокосово масло, алое вера гел, лавандулово масло. Препоръчително е да не се излагате на слънце след като сте го използвали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Кардиолог: 3 причини, поради които хапчетата за кръвно НЕ действат

Хората с тази кръвна група се раждат с най-силен имунитет

Лекар: Изтръпване на ръцете и краката след сън издава тези заболявания

Това е най-добрият навик за черния дроб

Кога трябва да се тревожим за ниския холестерол

Какво показва изтръпването на ръцете за здравето ви

Защо не трябва да пренебрегвате болките в корема?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com