Проста бананова маска, която бори успешно бръчките

4215
Проста бананова маска, която бори успешно бръчките
Снимка: iStock/Guliver

Редовните процедури за поддържане на кожата могат да помогнат значително за намаляване и предотвратяване на бръчките. Домашните маски са чудесен начин за предотвратяване на бръчки и намаляване на вече съществуващите. Козметиците препоръчват по-често да се прави плодова маска, тя е лесна за прилагане и не изисква използването на сложни съставки.

Повечето съставки могат да бъдат намерени във всяка кухня. Плодовете са полезни за кожата, съдържат много полезни вещества, витамини, микроелементи. Например, благодарение на банановата маска, кожата се стяга, тя става еластична и стегната. Алергичните реакции към банановата маска са много редки, тя е една от най-безопасните домашни козметични маски.

Направете си тази лесна бананова каша и ще забравите за кашлицата

Всеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите баби са се лекували с този сладък продукт, нашите майки са ни спасявали с чаша горещо ...

Съществуват редица плюсове, които правят банановата маска една от най-използваните и полезни. На първо място, това е хидратация на кожата, изглаждане на бръчките, както малки, така и дълбоки, почистване от роговия слой. Струва си да се помни за противопоказанията, в случай на бананова маска тя е единствената. Ако сте алергични или непоносими към някакъв вид банан, трябва да се въздържате от подобни процедури. Във всеки случай, първо трябва да проверите на малка площ как реагира кожата. 

Има доста рецепти за приготвяне на бананова маска, особено с подмладяващ резултат. Ще ви трябва един зрял банан, не презрял, кората не трябва да е с тъмни петна. В порцеланов или керамичен съд нарежете плода, докато се превърнат в пюре. Добавете 3 супени лъжици обикновен мед и един яйчен белтък. Разбъркайте всичко добре до гладкост и веднага нанесете върху кожата на лицето.

Ако е останала малко маска, разпределете я върху кожата на ръцете си, зоната на деколтето. Маската се държи върху кожата поне 15 минути, а може и малко по-дълго. След това маската се измива с топла вода. Не забравяйте да използвате крема, който обикновено използвате след маската. По-добре нанесете овлажняващ крем.

Маската ще има ефект, ако се прилага за цял курс – няколко дена подред. След като сте направили 10 процедури, можете да спрете. Резултатът ще бъде забележим след втората или третата процедура, но вървете докрай. Курсът с маски може да се прави периодично, но не твърде често.

Бананът ще ви отърве от тежкия махмурлук!

Колкото и весело да е едно щуро парти, ако след това имате махмурлук, никак не е забавно. Знаем, че страничните ефекти от препиването с...

Тази маска има благоприятен ефект върху състоянието на кожата, тя подмладява, подобрява външния вид, кара лицето да блести от младост и здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com