Пържолата и хамбургерите са марихуана за мозъка

6946
Пържолата и хамбургерите са марихуана за мозъка
Снимка: Pixabay

Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на бърза храна допринася за преждевременното стареене на мозъка. Констатациите на учените са представени в прессъобщение, публикувано на сайта на списание „MedicalXpress”.

Нездравословното хранене и игнорирането на физическото натоварване на тялото, казват изследователите, допринасят за риска от развитие на диабет тип 2 и нарушават когнитивните функции, което от своя страна може да доведе до деменция и атрофия на мозъка, съобщи АФП.

Вечната битка във факти: Пица или хамбургер

Ние всички, познаваме чувството, когато се върнеш от работа уморен и няма нищо за ядене в хладилника. Тогава посягаме към най-бързия, л...

Лекарите твърдят, че „бързата храна” засяга имунитета. Увреждането от нездравословните хранителни навици става почти необратимо, когато човек достигне средна възраст, подчертава проучването.

Най-добрият начин за предотвратяване на преждевременното стареене на мозъка е правилното хранене. Изследователите препоръчват бързото хранене да бъде напълно изключено от диетата. Това се отнася най-вече до хамбургерите, порцията пържени картофи и чашата сладка газирана напитка.

Диетолозите изследват посетителите на скъпи ресторанти и тези, посещаващи заведения за бързо хранене и стигат до заключението, че и в двата случая хората получават същото количество допълнителни калории, мазнини и други вредни елементи на храната, отколкото когато ядат домашна храна.

Преди това италианските алерголози установиха, че постоянното ядене на „бързи храни” води до натрупване в организма на специални вещества, които допринасят за развитието на хранителни алергии. Това е особено вярно за децата и може да обясни защо всеки десети жител на развитите страни страда от подобни проблеми, обяснява БГНЕС.

Хамбургерите водят освен до напълняване, и до затъпяване

Не е тайна, че консумацията на хамбургери и пържени картофи може да се отрази зле на талията, но ново изследване установи, че те са в...

Освен това лекарите и специалистите по хранене наскоро установиха, че бързото хранене кара човек да забрави, че вече е ял и също така допринася за развитието на безплодие сред жените, което почти удвоява вероятността от загуба на плодовитостта в сравнение с домашната храна.

Хамбургерите, пържолите и други западни ястия карат хората да преяждат, защото действат като марихуана на рецепторите в мозъка, които контролират енергийния баланс на тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com