Сега е моментът да се наспиш добре

2791
Сега е моментът да се наспиш добре
Снимка: Дормео

Помниш ли всички тези моменти, когато си оставал буден до по-късно, за да си догледаш филма и си съжалявал на сутринта? Всеки път, когато си си мечтал да се събудиш и директно да започнеш работа, вместо да пътуваш до офиса? Сега най-накрая имаш достатъчно време да се наспиш! Ако пак не успяваш, значи проблемът може би е в леглото ти.

Извънредното положение ни свари донякъде неподготвени. Може би си на квартира или скоро си се преместил в такава. Може да си сменил наскоро град, жилище или тъкмо да си започнал ремонт. Да си бил отседнал при роднина или приятел, и да си планувал местене скоро. В такива моменти последното, за което човек се замисля, е комфортът на леглото му. А той е изключително важен като цяло за здравето ни, за имунитета и за способността ни да се справяме със стреса, особено в този напрегнат период. Защо?

Каква е връзката на съня със здравето и стреса

Добрият сън през нощта се свързва с производството на важни за имунната система цитокини, които са отговорни за бързината и способността ни да се справяме с болестите. При липса на достатъчно сън, нивата на кортизола и адреналина в тялото ни се покачват, което ни прави нервни, емоционални и избухливи. Сега, когато сме си вкъщи със семейството, а новините и без това са напрягащи, да си нервен е последното, което би искал. Затова добрата почивка е важна - за доброто на всички у дома.

А ако нямаш удобно легло?

Ако не си успял да се обзаведеш с удобен нов матрак, преди да настъпи извънредното положение и сега предпочиташ да пестиш от големи разходи,решението е лесно – топ матрак! Независимо дали спиш на единично или двойно легло със стар матрак, или пък използваш разтегателен диван, топ матракът се поставя върху площта за сън, за да я подобри и да ти осигури качествена почивка.

Топ матрак – универсалното решение

Топ матракът е вид по-тънък матрак, който поставяш върху основния или върху дивана. Той изглажда всички вдлъбнатини и неравности, предоставя ти свежа среда за сън и повече комфорт. Материалът, от който е изработен топ матракът е от изключителна важност. Например: Екосел пяната осигурява повече опора на тялото, а Мемори пяната е много адаптивна. Тя се излива по всяка извивка на тялото и дава несравним комфорт. Някои топ матраци предлагат допълнителни удобства като различни зони на комфорт за различна опора във всяка част на тялото. Такъв е топ матрак Риню Натура от Дормео. Той е със 7 релефни зони за различните части на тялото, които осигуряват нежно усещане за масаж по време на сън. Тези зони освен за твоя комфорт се грижат и за по-добрата циркулация на въздуха в топ матрака, за да бъде проветрив и да не задържа влага. Седемте зони за комфорт на топ матрак "Риню Натура" предлагат опора, насочена към всяка точка на тялото, за да не изпитваш болки в гърба, врата и кръста на сутринта. Мемори пяната нежно се отлива по всеки контур на тялото, за да заспиваш на мига.

Без алергии и миризми

Специалната обработка на топ матрак Риню Натура, Essential™, е 100% натурална защита срещу акари, бактерии и неприятни миризми. Използван е екстракт от маргоса (Azadirachta indica) и цинков пиритион. Съчетанието между двете съставки допринася средата ти за сън да е здравословна и чиста, за да си спокоен. Екстрактът от маргоса предпазва от развитие на акари и тяхното оцеляване. А акарите са главните виновници за алергията към домашен прах, както и причината да се будиш със запушен нос, който по-късно се оправя. Екстрактът от Цинков пиритион в Риню Натура има антимикробно действие. В резултат на това топ матракът не задържа неприятни миризми.

Спиш като на облак всяка нощ

Мечтал ли си си някога да спиш на пухкав облак, реещ се в небето? Горе-долу това е усещането, когато спиш на матрак с мемори пяна. Тя нежно и въздушно обгръща контурите на тялото ти, без да се деформира, като после изцяло възвръща формата си. Тя е отлично проветрива и естествено хипоалергенна, в нея не се задържат неприятни микроорганизми. А за по-добра хигиена, калъфът на Дормео Риню се сваля и пере в пералня на 40⁰С.

С топ матрак "Риню Натура" си подаряваш райска почивка и сладки сънища, всяка нощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com