Съвети за бързо забременяване

7817
Съвети за бързо забременяване
Снимка: iStock/Guliver

За съжаление все повече двойки започват да имат репрудоктивни проблеми, а лошата новина тук е че тенденцията в световен план е да се увеличават. Трудно могат да се изяснят точните причини. според мнението на специалистите става въпрос за голяма съвкупност от различни фактори - прекарани заболявания, нездравословен начин на живот, генетична обремененост, замърсена околна среда и много други.

В никакъв случай не се отчайвайте, ако вече сте решили да имате бебе, но в първите месеци резултат не се получава. Както и не трябва да позволяват едно разочарование да донесе излишно напрежение във отношенията със своя партньор. На жените около 25-годишна възраст им са необходими поне 5 месеца да заченат. Но ако сте на 30 или повече и поне една година няма резултат, тогава непременно потърсете лекарска помощ. Гинекологът обръща голямо внимание на всички особености и може да ви даде съвети за по-бързо зачеване.

Когато сте вземали орални контрацептиви за предпазване от бременност е необходимо да мине поне месец след като ги спрете, за да се възстанови възможността за зачеване. В никакъв случай не употребявайте алкохол и не пушете! Опитайте се и да намалите кафето - то също влияе негативно на шансовете за бебе. Ако мъжът използва хормонални препарати за по-бързо и ефективно покачване на мускулната маса, то е редно незабавно да ги спре.

Овулацията в никакъв случай не бива да се пропуска - това е плодовитият период на жената. Този период лесно може да се изчисли на базата на вашият индивидуален менструален календар от предната година. А и във всяка аптека се предлагат най-различни тестове за овулация, подобни на тези за бременност.

6 лъжи за бременността – не им вярвайте

Когато резултатът от един тест е положителен, това означава, че овулацията ще дойде в рамкита на 24 часа. Половите контакти трябва да бъдат всекидневни в този период. 

Позата също има значение. Твърди се, че при всяка може да настъпи бременност. Шансът все пак е по-голям при някой. Така е например при мисионерската, когато мъжът е отгоре. При тази поза се осигурява най-дълбоко проникване и от тук и възможността сперматозоидите да достигнат до матката най-бързо. Специалистите съветват след края на половия акт жените да не бързат да стават, а да останат в легнало положение минимум 15 минути с вдигнати върху възглавница крака.

Храненето също е от особено важно значение. То трябва да е балансирано, както и да следите хормоните си - необходимо е партньорите да се придържат към мен, което е богато главно на витамини и антиоксиданти. Избягвайте морски дарове! Дори и най-малкото отклонение от нормалното ви телесно тегло се отразява негативно на хормоналния баланс, който от своя страна определя регулярността на месечния цикъл.

От решаващо значение за зачеване е душевното равновесие в този период. Добре би било да се запишете на курсове по йога или гимнастика например. Разхождайте се повече из природата и се отдавайте на любимите си занимания. Наслаждавайте се на отличните си взаимоотношения с вашия партньор, грижете се добре за здравето си и очаквайте идването на щастливия момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com